≫ 

Mamić o odlasku u zatvor: Da rešim to što pre, pa da živim normalno posle toga

Doskorašnji trener Dinama pomirljivo o služenju kazne koja ga čeka

  • 1
zoran mamić Foto: Tanjug/Ap

Samo tri dana uoči važne utakmice protiv Totenhema, Dinamo je ostao bez trenera Zorana Mamića (49), koji je podneo ostavku jer mu je na Vrhovnom sudu potvrđena pravosnažna presuda i zatvor na četiri godine i osam meseci.

Osim njega, na zatvorske kazne osuđeni su i njegov brat Zdravko, koji je u bekstvu, na šest i po godina, kao i bivši direktor kluba Damir Vrbanović na tri godine.

Zoran je proslavio istorijski uspeh sa igračima Dinama u svlačionici odmah posle meča sa Totenhemom, tada se nije oglašavao za medije, ali je to učinio dan kasnije, kada je pričao upravo o zatvorskoj kazni koja ga čeka.

- Ta presuda je bila nepravosnažna, no od kad je postala pravosnažna, sa time sam saglasan. Ja se i dalje ne osećam krivim, poštujem tu odluku i učiniću sve što moram. Sad sledi pravna borba i čekamo dalje odluke. Kako odluče tako će biti - kazao je mlađi Mamić za RTL, prenosi portal 24.hr.

zoran mamić Foto: Tanjug/Ap

Presuda je od ponedeljka pravosnažna, ali još nije poznato kada će Zoran na služenje kazne. Spominje se i odlaganje...

- Analiziraću sa porodicom odlazak u zatvor, postoji li mogućnost da se odloži, jer imam dete od godinu dana. U načelu sam spreman da to čim pre rešim. Imaću 50 godina, odradiću tu kaznu i želim nakon toga normalno živeti - kazao je on.

Osvrnuo se i na izjave svog brata Zdravka, begunca od hrvatskog pravosuđa, koji je pre nekoliko dana izneo niz optužbi na račun predsednika Vrhovnog suda Đure Sese i osječkih sudija.

- Moj brat iznosi dosta informacija, ja o tome ne mogu govoriti. Znam samo da moj brat govori istinu, sve je istina od prve do poslednje reči. Postoje mehanizmi da se sve to proveri, ako neko hoće napraviti i proveriti, može. Nisam bio na ispitivanju u Uskoku po tom pitanju - tvrdi Mamić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA