Radost je kratko trajala: Almerija zabranila Sadiku da po prvi put zaigra za reprezentaciju Nigerije

Razlog je strah od zaraze koronavirusom pred ključni deo sezone

  • 4
Umar Sadik, FK Almerija Foto: Profimedia

Kakve igre pruže Umar Sadik ove sezone za ekipu Almerije. Nekadašnji fudbaler Partizana postizao je golove kao na traci, vodio je ovaj tim ka plasmanu u Primeru, a kao nagrada je došao poziv u reprezentaciju Nigerije. Reklo bi se – san svakog igrača.

Međutim, Sadik se neće mnogo radovati zbog tog pisma. Naime, klub mu je udario rampu i nije mu dozvolio da otputuje u Nigeriju zbog straha da bi mogao da se zarazi koronavirusom i otpadne iz ekipe za ostatak sezone. FIFA je olabavila pravilo i timovi nisu dužni da puste igrače u reprezentaciju.

Stoga je španski klub objavio saopštenje u kojem se navodi da Sadiku nije dopušteno da napusti zemlju i o tome je obavešten Fudbalski savez Nigerije.

- Zbog pandemije virusa Kovid 19 koju preživljavamo i vagajući sve parametre, smatramo da ne postoje zadovoljavajući sanitarni, bezbedonosni, niti birokratski uslovi da se naš igrač Umar Sadik priključi reprezentaciji Nigerije – napisali su u Almeriji.

Nigerija će na samom startu kvalifikacija igrati sa Beninom i Lesotom, a Sadik će nažalost morati da pričeka na neku novu šansu da obuče dres ove afričke selekcije. Ako nastavi kao do sada, a postigao je 14 golova za Almeriju u drugoj španskoj ligi, sigurno je da će poziv ubrzo ponovo stići.

Video: Evrogol Ljubiše Pecelja: Odbranu Napretka iznenadio sa 20 metara golman nemoćno na leđima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NSCZ

    20. mart 2021 | 14:57

    A jel su u tom slucaju procenti za Partizan isti? Kako bese idu procenti aj podsetite nas zaboravili smo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA