Oršić za noć postao fudbalska zvezda, italijanski klubovi ne prestaju da zovu njegovog agenta

Gde će tvorac het-trika protiv Spursa nastaviti svoju karijeru?

  • 4
FK Dinamo - FK Totenhem Foto: Tanjug/AP

Niko ne može da veruje šta je Mislav Oršić uradio protiv Totenhema. Ako je dovoljno zapanjujuć podatak da je postigao het-trik protiv engleskog kluba, onda je još impresivnija činjenica na koji način je uspeo da zatrese mrežu tima Žozea Murinja.

Dinamo je posle preokreta na „Maksimiru“ uspeo da izbaci Totenhem iz daljeg takmičenja u Ligi Evrope, a nije da nema šanse protiv Viljareala u četvrtfinalu. Posle toga, šta bude. A jedno je sigurno – Zagrepčani će biti u ogromnom plusu.

Naime, junak pobede nad Totenhemom je na meti brojnih klubova, prevashodno iz Italije, koji se interesuju za njegove usluge. To je potvrdio i menadžer ovog fudbalera, Branko Hucika za tamošnji Kalčomerkato.

- Ja sam u kontaktu sa nekoliko klubova iz Italije. Mislav ima 28 godina i sigurno je da ne bi odbio da se vrati u Italiju – rekao je Hucika.

On već ima iskustva sa Apeninskog poluostrva, pošto je bio član Specije u sezoni 2013/14, dok su ovi još nastupali u drugom rangu takmičenja. Tada je obukao dres ovog tima samo u 11 navrata.

- Iskustvo iz Italije je pomoglo Oršiću, iako je zaslužio da više igra. Tada je bio mlad, nije znao jezik, morao je dosta taktičkih stvari da nauči. Barem su takvi bili izgovori u klubu – dodao je Hucika.

Sada su stvari potpuno drugačije. Oršić se posle proputovanja po svetu vratio u Hrvatsku, ostavio je trag igrajući u Južnoj Koreji i het-trik protiv Spursa je nešto što je potvrda njegovog ogromnog napretka od momenta napuštanja Specije.

- On je najbolji strelac tima u svim takmičenjima tri godine unazad. A, čak i nije klasičan napadač, nego krilo. Het-trik protiv Totenhema je bio neverovatan, Mislav je bio veoma srećan. Ali, da budemo iskreni, on duže vreme igra sjajno, ne zaboravimo da je prošle sezone postigao het-trik protiv Atalante u Ligi šampiona – rekao je Hucika.

Video: Evrogol Ljubiše Pecelja: Odbranu Napretka iznenadio sa 20 metara golman nemoćno na leđima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA