≫ 

Stanojević nadmašio Tumbakovića: Partizan u četvrtoj brzini preko Bačke do 18. pobede u nizu

Crno-beli ubedljivo trijumfovali i u Bačkoj Palanci - 0:4 (0:1)

  • 79
Bačka Partizan Foto; partizan.rs

Pobednička serija Partizana nije stala ni u Bačkoj Palanci, gde je tim iz Humske ubedljivo savladao domaćina sa 4:0, a uz 16. prvenstveni trijumf u nizu (18 ukupno sa Kupom Srbije), i trener Aleksandar Stanojević je stigao do ličnog rekorda u broju vezanih uspeha, svrgavši sa trona Ljubišu Tumbakovića.

Golove za crno-bele su postigli Igor Vujačić, Takuma Asano, Lazar Marković i Nemanja Jović.

Da li zbog činjenice da je Bačka poslednjeplasirana ekipa na tabeli, umora, zasićenja ili nečeg "četvrtog", Partizan nije bio tako ubedljiv u prvih 45 minuta utakmice sa timom iz Bačke Palanke i to se pre svega odnosi na energiju, koja je u prethodnom periodu krasila tim Aleksandra Stanojevića.

Istina, ako je suduti po prilikama u prvih 25 minuta, crno-beli su mogli da reše pitanje pobednika i rutinski odrade nastavak meča, ali su promašaji mahom Filipa Holendera u nekoliko dobrih situacija kumovali odlaganju egzekucije i uveli tim Aleksandra Stanojevića prerano u bespotrebnu nervozu kao i oscilacije u igri.

U toj početnoj fazi meča Partizan je i, pored lošeg terena, delovao kao tim iz prethodnih duela, prepun samopouzdanja, dobrih rešenja bez obzira na čvrst blok Bačke, lako je dolazio do kaznenog prostora rivala i rešavao situacije pred golom.

Nisu gosti dali Bačkoj da "diše" od prvog trenutka, zapretili su preko Igora Vujačića već posle dva minuta i dodatno uplašili tim trenera Milana Kuljića, a potom su se ređale i dobre akcije i prilike, koje bi, da su krunisane golovima, verovatno značajno olakšale posao timu iz Humske.

Umesto toga, Holender je prvo pogodio stativu, pošto su Obradović i Lazar Marković probili blok na levom boku, da bi minut kasnije, na pas Markovića izašao sam pred golmana Bačke Milojevića i pogodio direktno u njega.

Konstantan pritisak je doneo i sjajan šut Bibrasa Natha u 25. minutu, pošto ga je Jojić poslužio iz kornera, no, Milojević je ponovo bio spreman, da bi pred zatišje Holender sporije odreagovao i dopustio da bude blokiran i u trećoj prilici, pošto mu je Igor Vujačić spustio Nathov centaršut pred noge.

Od navedenog momenta Partrizan kao da je pomalo izgubio balans, ali i ritam na terenu, dozvolivši Bačkoj da "udahne vazduh" i pomeri linije ka sredini terena. Crno-beli su dospeli u malu krizu, javio se problem unosa, odnosno prenosne lopte u ofanzivni deo, pa i organizacije u igri, koja je odjenom postala rastrzana, bez pravih rešenja, bez igrača koji bi povezao linije. Natho se naprasno izgubio, počeo da gubi lopte i vreme u svađanju sa sudijama,pa je palicu pokušao da preuzme Lazar Marković.

Sa druge strane, Bačka koja je na početku meča hodala po tankoj žici, spasavajući se u nekoliko navrata i uglavnom braneći sopstveni gol, odvažila se i napadački, najviše zahvaljujući padu u igri Partizana.

Ne računajući udarac Parađina, na samom početka, koji je plod greške Jojića u opasnoj zoni, domaćini su još pretili preko Pantića i Žakula, oba puta sa distance, ali je golman Aleksandar Popović bio koncentrisan.

Kada se činilo da će timovi na odmor mirnih mreža, Partizan je uspeo da kazni pad koncentracije u odbrani Bačke i dođe u vođstvo. Igrao se 44. minut, crno-beli su izborili korner, na koji je odbrana domaćina solidno odreagovala, je lopta došla do Asana na desni bok, da bi u nastavku akcije Japanac odlično poslužio Igora Vujačića kome nije bilo teško za zakuca loptu glavom sa četiri metra - 0:1.

Morao je Stanojević u nastavku da menja napadača, jer se u smiraju prvog dela povredio Holender, pa je priliku dobio Žan Kristof Bajbek, ali je i mimo navedenog bilo jasno da su igrači dobili lekciju trenera tokom odmora i da su u brzini više počeli drugo poluvreme.

Posle nekoliko uvodih napada Lazar Marković je pripremio priliku Bajbeku, koji je šutirao pored gola, da bi udarac sa distance okušao i Natho - nedovoljno dobro.

U 59. minutu Partizan je duplirao prednost, Kružila je lopta oko kaznenog prostora Bačke, nekako se u dva navrata odbila do Jojića, koji je pravovremeno asistirao Takumi Asanu - 0:2.

Mogao je Japanac nedugo potom da postigne još jedan gol, ali je na pas Natha "iz dubine" slabo odmerio lob udarac. Ipak, iskupio se u 63. minutu, posle sjajne kombinacije sa Bajbekom, koga je posle duplog pasa poslužio povratnom loptom, a udarac Francuza i odbranu Milojevića je pratio Lazar Marković pogodivši nebranjhenu mrežu - 0:3.

Treći gol je bio znak i za Stanojevića da počne sa izmenama, jer je u minutima koji su usledili promenio još četiri fudbalera. U međuvremenu crno-beli su imali još nekoliko dobrih pokušaja, pre svih preko Lazara Markovića, koji je prvo iskušao Milojevića, a potom i pripremio zicer Bajbeku (šut u golmana sa pet metara).

U smiraju su crno-beli rutinski držali situaciju pod kontrolom, vrebali priliku da još neki put kazne Bačku, što im je pošlo za rukom u 87. minutu, kada je Lazar Marković asistirao mladom Nemanji Joviću za konačnih 0:4.

OFK Bačka - Partizan 0:4 (0:1)

Strelci: Vujačić 44, Asano 59, Marković 63, Jović 88

Stadion: „Slavko Maletin Vava“

Sudija: Miloš Đorđić

Žuti kartoni: Stojanović, Svarpus, Pantić, Žakula (OFK Bačka), Vujačić, Marković (Partizan)

OFK BAČKA (3-5-2): Milojević - Stojanović (od 86. Njamculović), Zdravković, Rađen - Parađina, Pantić, Žakula, Eskić (od 63. Svarups), Mijatović - Ratković (od 89. Zličić), Ašćerić (od 63. Nedeljković).

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović - Miljković, S. Marković, Vujačić, Obradović - Šćekić (od 73. Pavlović), Jojić (od 73. Zdjelar) - Asano (od 73. Jović), Natho (od 63. Suma), L. Marković - Holender (od 46. Bajbek).

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Febo

    20. mart 2021 | 14:29

    Pre utakmice,ocemo jedno dva penala za franjevce

  • Gile

    20. mart 2021 | 15:40

    E tako vi osvajate bodove. Na očigledan faul Jojića, cela klupa na čelu sa Stanojevićem skače kao popareni, viču na sudije i prete. To je vaš stil.

  • Zulender 2

    20. mart 2021 | 17:13

    Ovo je vec zalosno i jadno sta nogometni klub radi! Uporno namestaju utakmice bez imalo stida! Ovo zlo treba sto pre proterati iz Srbije i poslati u 32 zagorskoj...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA