≫ 

Čuka juri dvocifrenu prednost za Evropu, bek Brđana poručuje: Meč protiv Mačve odlučujući za nas

Stevanović svestan šta trijumf u Šapcu donosi njegovoj ekipi

  • 0
Miladin Stevanović Foto: Marko Jovanovic

Fudbaleri Čukaričkog u nedelju od 15 časova gostuju ekipi Mačve u Šapcu i imaju priliku da odu na dvocifrenu prednost nad rivalima u borbi za Evropu.

Čuka pred svoj meč 28. kola ima devet bodova više od Spartaka koji je u subotu odigrao 2:2, dok je Vojvodina na +2 na tom trećem mestu.

- Nismo pobedili u veoma važnom meču protiv Radničkog, ali se ispostavilo da su nam ostali rezultati išli na ruku, Spartak je u prošlom kolu izgubio od Proletera, Vojvodina je odigrala nerešeno u Surdulici. Opet, mi u poslednja dva susreta nismo slavili trijumf, i tu seriju moramo da prekinemo, iako je jedan od ta dva meča bio gostovanje Crvenoj zvezdi – upozorio je Miladin Stevanović, desni bek Brđana:

- Za nas je utakmica protiv Mačve odlučujuća. Mnogo bi nam značila tri boda pred pauzu, da povećamo razliku u odnosu na najbliže pratioce. Favoriti smo, treba da preuzmemo tu odgovornost, ali znamo da ni jedan meč u našem šampionatu nije lagan, posebno ne na gostovanju.

Čukarički je rušio mnoge loše tradicije ove sezone, između ostalog po prvi put u istoriji slavio je trijumf protiv Radnika u Surdulici. U Šapcu Brđani kao po tradiciji uvek imaju problema, a tamo su poslednji put pobedili 2017. godine.

- Gostovanje Mačvi je zaista specifično, pogotovo kad ima publike na tribinama. Jednostavno, takav je teren, Šabac je grad fudbala, uvek sa njima igramo tvrde utakmice. Ostale su mi u sećanju poslednje dve utakmice na njihovom stadionu, jednom se mreže nisu tresle, drugi put smo izgubili sa 1:0, a promašili smo bukvalno desetak prilika. Uz sve to, oni igraju mnogo bolje u poslednjih nekoliko susreta, dobili su Proleter i Metalac, bore se za opstanak dokle god budu imali šanse. Mačva je skup iskusnih igrača, ali su u međuvremenu i podmladili tim kvalitetnim pojedincima – istakao je Stevanović, koji je još dodao:

Miladin Stevanović Foto: Marko Jovanovic

- U timu je i naš nekadašnji igrač, Kolumbijac Ortiz. Dobro ga poznajemo, odličan je igrač, iako se možda nije skroz uklopio kod nas. U Šapcu je pokazao svoje kvalitete, znamo da je posebno opasan oko i u šesnaestercu, radi se o gol igrač, sjajno barata i nogom i glavom. Ipak, nadam se da se protiv nas neće naigrati.

Čukarički će se truditi da odbrani četvrtu poziciju, ali prema rečima nekadašnjeg mladog reprezentativca Srbije i da napadne treće mesto.

- Nisam želeo da potenciram priču oko trećeg mesta, s obzirom da je jedanaest kola do kraja, a ispred nas je Vojvodina, sa kojom smo već odigrali oba meča. Naravno da ćemo se mi truditi da ih prestignemo, ali za tako nešto biće potreban i neki njihov kiks. Bitno je da je sve u našim rukama što se tiče plasmana u Evropu, zbog toga je od ogromne važnosti da u Šapcu pobedimo i održimo korak. A ako se ukaže prilika da ponovimo najveći uspeh kluba i stignemo do trećeg mesta, nećemo je ispustiti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA