Laporta već završio jednog igrača za leto, kreće borba za Alabu i Halanda

Holanđanin će na leto zadužiti opremu Katalonaca

  • 1
Đorđino Vajnaldum Foto: AP/Tanjug

Prema navodima engleskog lista "Sunday Times" novi predsednik Barselone Đoan Laporta i fudbaler Liverpula Žoržinjo Vajnaldum potpisali su predugovor, kojim se Holanđanin obavezao da će na leto pojačati redove katalonskog giganta.

To je i prvi konkretan potez novog predsednika kluba koji je svoju novu misiju na "Nou Kampu", više nego na sve ostalo, usmerio ka Lionelu Mesiju i ostanku Argentinca u klubu.

Kada je reč o Vajnaldumu, poznato je a je on trebalo i prošle godine da dođe u klub, međutim do transfera nije ošlo, ali je sada katalonski klub uspeo da usliši Kumanovu želju koji odlično poznaje kvalitete igrača ksa kojim je radio u reprezentaciji Holandije.

Vajnaldum je igrač koji može da odradi veliki posao u sredini terena i koji, uz defanzivne zadatke, jako dobro obavlja ofanzivne i često zna da ugrozi gol rivala. Njegov dolazak na leto verovatno će značiti i kraj za Miralema Pjanića, koji ionako ne može da dobije prostor u ekipi u jakoj konkurenciji.

Za Barsu je važan podatak da Vajnaldum dolazi kao slobodan igrač pošto mu ugovor sa Liverpulom ističe una leto, a nije želeo da ga produži. Laporta takođe radi i na dovođenju Davida Alabe, mada je fudbaler Bajerna, kojem isto tako ističe ugovor, bliži Real Madridu.

Očekuje se da se španski rivali bore i za norveškog napadača Erlinga Halanda, a Barsa će na kraju sezone imati poveću rekonstukciju tima i za očekivati je još neka pojačanja, ali i odlaske.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA