Čelsi nije primio gol skoro 700 minuta: Šefild pao sam od sebe i poslao Plavce u polufinale FA kupa!

Već sedam utakmica Plavci nisu izvadili loptu iz svoje mreže

  • 0
Hakim Zijeh Foto: Tanjug / AP

Od kako je na klupu seo Tomas Tuhel, Čelsi deluje kao prava mašina! Pravi potez je definitivno bilo dovođenje nemačkog stručnjaka u londonski klub, nekako je sve leglo na svoje mesto i Plavci deluju nesalomivo, naročito na polju odbrane. Utakmica sa Šefild junajtedom u četvrtfinalu FA kupa bila je sedma uzastopna na kojoj nisu primili gol u svim takmičenjima, pa su tako lako prošli među najbolja četiri u ovom nadmetanju – 2:0 (1:0)!

Statistički gledano, punih 687 minuta igre niko nije uspeo da pronađe put do mreže londonskog tima. Poslednji je to učinio Takumi Minamino, koji je u 33. minutu doveo Sauthempton u prednost tog 20. februara. Dakle, prošlo je tačno mesec dana od kako mreža Čelsija miruje, odnosno 687 minuta aktivne igre.

Danas je Šefild junajted gotovo sam sebe pobedio, mada je kako smo na to navikli u poslednje vreme, uglavnom bilo tvrdo i bez nekih većih prilika. Prvi gol pao je u 24. minutu kada je Oliver Norvud iz najbolje namere uklizao kako bi izbacio loptu iz svog kaznenog prostora, a zapravo je skrenuo u sopstvenu mrežu.

Nastavio je Čelsi sa napadima u nastavku utakmice. Kristijan Pulišić je u 42. i 47. minutu oba puta šutirao u okvir gola, ali je golman Aron Ramsdejl dobro reagovao i svoju ekipu sačuvao nekog većeg debakla.

Rajan Bruster je u prvom minutu nadoknade imao kolosalnu priliku da donese Šefildu izjednačenje, ali je šutirao malo pored gola. I kako to obično biva, kazna je usledila samo koji sekund potom. Sevnula je kontra Čelsija, koju je okončao Hakim Zijeh i poslao Plavce u polufinale, gde će sačekati svog protivnika.

Video: Gojković krunisao inicijativu, Rad poveo protiv Radnika na Banjici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA