≫ 

Dok su svi spavali, on je opalio sa 60 metara: Sećate li se najspektakularnijeg gola jednog golmana?

Naravno - u pitanju je Čilavertov šut sa svoje polovine

  • 3

Na današnji dan, pre 25 godina, fudbalski svet video je najspekatularniji gol postignut od strane jednog golmana!

Nije teško pogoditi da je u pitanju Paragvajac Hose Luis Čilavert koji je tog 22. marta 1996. godine bio strelac za svoj Velez protiv Rivera sa svoje polovine terena.

Bio je to slobodan udarac koji je dosuđen za Velez, a Čilavert je potrčao sa gola, iskoristio lošu postavku igrača Rivera i golmana Burgosa, te je sa 60 metara ispalio katapult direktno u mrežu.

Velez je te sezone trijumfovao u Klausuri, a Čilavert je takmičenje završio sa četiri postignuta gola. Ovaj protiv Rivera, sa penala protiv Lanusa i još dva protiv Boke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laki

    22. mart 2021 | 09:58

    Ovaj čovek je stvarno bio legenda. Kakav šut je imao to je neverovatno. Sigurno je nekad bio napadač u mladosti pa onda postao golman...

  • Papilon

    22. mart 2021 | 11:03

    Njegov igrac lezi i previja se od bolova, igrac Rivera pokusava da mu pomogne, sudija ne prekida utakmicu da se igracu ukaze pomoc a Chilavert se zalece i sutira u prazan gol Rivera, nisam siguran koliko je to sportski, korektno i regularno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA