≫ 

Saznajemo: Menja se kompletan FSS, izbori na svim nivoima od juna, trajaće čak tri meseca!

Fudbalska Srbija na leto ide u kompletan izborni proces

  • 78
Izbori FSS, Skupština Arhivska fotografija sa izborne skupštine FSS; Foto: MN Press

Posle ostavke Slaviše Kokeze sa mesta prvog čoveka Fudbalskog saveza Srbije, jasno je da su pred fudbalskom Srbijom novi izbori na svim nivoima, a kako Telegraf saznaje, početkom juna bića raspisani izbori na svim nivoima u FSS.

Izbori na svim nivoima su izuzetno obimni i potrajaće čak tri meseca!

Proceduralno, izbori se vrše od najnižih do najviših institucija. Počinju u opštinskim savezima, zatim u gradskim, područnim i na kraju regionalnim odnosno pokrajinskim.

Istovremeno se po istom principu odvijaju i izborni procesi u stručno-strukovnim organizacijama za trenere i sudije.

Podsetimo, sličan izborni proces viđen je i 2015. godine, nakon kojeg je za predsednika Saveza izabran Slaviša Kokeza umesto Tomislava Karadžića.

Ovo znači da bi Fudbalski savez Srbije u septembru mogao da dobije novo rukovodstvo, kao i novog predsednika Saveza, novu sudijsku komisiju, kao i ostale bitne komisije za srpski fudbal.

Podsetimo, fudbalska Srbija je u razmaku od tri meseca ostala bez trenera, sportskog direktora i na kraju predsednika. Najpre je otišao Ljubiša Tumbaković, potom je nakon nekoliko meseci sage došao Dragan Stojković Piksi umesto njega. Tada je bilo jasno da više nema mesta ni za direktora reprezentacije Vladimira Matijaševića, koji je podneo ostavku, a umesto njega je došao Stevan Dika Stojanović.

Na kraju, otišao je i Slaviša Kokeza, a nakon njegovog odlaska, do novih izbora, Marko Pantelić će obavljati tu funkciju kao vršilac dužnosti.

Slaviša Kokeza, Marko Pantelić Marko Pantelić preuzima ulogu vršioca dužnosti umesto Slaviše Kokeze; Foto: MN Press

Pisali smo već i ko su neki od mogućih kandidata za novog predsednika FSS. U javnosti provejavaju imena Nemanje Vidića i Zvezdana Terzića, ali ima još nekoliko potencijalnih kandidata.

Svakako, do juna će svako imati priliku da lobira, i pripremi svoj program za izbor. Ostaje da vidimo da li će u Srbiji posle dužeg perioda biti viđena prava izborna trka sa više kandidata i da izbori na kraju ne budu puka formalnost.

Video: Vučić: Ne mogu da verujem da Kokeza neće na poligraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RODJA PARTIZAN

    22. mart 2021 | 19:39

    Valjalo bi da velika četvorka preuzme Fss ! Nemanja Vidić , Vladimir Jugović , Savo Milošević i Saša Ilić a za savetnike Ivan Golac i Bora Milutinović . BOLJIH NEMAMO .

  • Gm

    22. mart 2021 | 18:37

    I Pantelic da ima obraza trebao bi se sakriti u misiju rupu. Vidic je bio u pravu za sve, a Pantelic se nasao pametan njega da proziva, a kriminalca da stiti. Pantelicu, gubi se iz reprezentacije, da probamo da krenemo iz pocetka, a za tebe tu mesta nema.

  • marko

    22. mart 2021 | 19:49

    KOJI CRNI TERZIC,DA LI VI IMATE UOPSTE MOZGA,DA SE SALITE NA TAJ NACIN!!????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA