Da li je ovo novi Piksijev sistem za reprezentaciju Srbije? Najveća enigma je gde vidi Sergeja

Gotovo je sigurno da će novi selektor duel protiv Iraca početi sa trojicom u poslednjoj liniji odbrane

  • 46
Reprezentacija Srbije, sastav 11 igraca, Dragan Stojkovic Piksi Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: FSS

Još samo jedan dan je preostao do počeka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru, a cela nacija željno iščekuje da vidi kako će reprezentacija Srbije igrati pod vođstvom Dragana Stojkovića Piksija.

Jedno od glavnih pitanja ovih dana jeste i kakav će sastav Piksi izvesti na teren protiv Iraca u sredu od 20.45 na Marakani.

Sudeći po sastavu igrača i spisku, to bi sasvim sigurno trebalo da bude sistem sa trojicom igrača pozadi.

Utisak je i da na golu trenutno prednost ima Predrag Rajković, koji je u Remsu i ove sezone u odličnoj formi. Milenković je siguran kao jedan od štopera, trebalo bi da tu bude mesta i za Stefana Mitrovića, kapitena Strazbura, koji bi trebalo da donese potrebno iskustvo u zadnjoj liniji odbrane, dok za preostalo mesto u odbrani podjednako konkurišu Spajić, Veljković i Pavlović.

Istina, Spajić je nešto manje igrao u Fejenordu u poslednje vreme, a najstandardniji je Veljković, ali i Strahinja Pavlović postaje sve bitniji igrač Serkl Briža. Ipak, zbog ozbiljnosti lige i najstandardnijih igara, prednost bi mogla da bude na strani Veljkovića, ali svakako en bi bilo iznenađenje ako se na toj poziciji pijave i Pavlović i Spajić.

Uz desnu aut liniju bi prednost trebalo da ima Lazović, a na levoj strani Kostić. Obojica su u odličnoj formi.

Nemanja Maksimović i Nemanja Gudelj bi trebalo da budu u veznom redu kao "radilice". Obojica su standardni Španiji i poznaju sistem i najrealnije je da oni počnu meč.

Najveća dilema mogla bi da bude da li će Piksi od starta odlučiti da krene sa Tadićem i Sergejom, kao i na kojim ih pozicijama vidi.

Naša pretpostavka je da bi Tadić mogao da se nađe u samom špicu uz Dušana Vlahovića, koji je trenutno u najboljoj formi od srpskih napadača, dok bi Sergej Milinković Savić mogao da bude nešto povučeniji u odnosu na njih.

Ukoliko bi se Piksi opredelio za varijantu bez Sergeja, nije isključeno da onda od starta krene Filip Đuričić, koji je u dobroj formi u Sasuolu i koji je odigrao fenomenalno u duelu protiv Norveške u Oslu.

Reprezentacija Srbije, sastav 11 igraca, Dragan Stojkovic Piksi Sastav koji bi Piksi mogao da izvede protiv Iraca; Ilustracija: Nikola Jovanović

Ipak, pošto u kratkom vremenskom razmaku od 7 dana Srbija igra čak tri utakmice, nije isključeno da će već za Portugalce Piksi dodatno da "promeša karte" i izmeni sastav i osveži ga za duel sa Ronaldom i ekipiom.

Piksi je često tokom karijere i posebno tokom perioda u Gvangžu R&F menjao formaciju, pa je koristio gotovo sve moguće formacije, pa nije isključeno da Srbija ne igra u jednom istom sistemu, već da češće menja formaciju u zavisnosti od ekipe protiv koje igra.

Svakako, reprezentacija će u utorak imati trening posle kojeg će Piksi doneti i konačnu odluku o tome ko će započeti meč protiv Iraca u startnoj postavi.

U komentarima možete da istaknete svoje mišljenje o tome u kojem sastavu bi Srbija trebalo da počne meč protiv Irske.

Video: Da li konačno sviće srpskoj reprezentaciji: Prvi trening sa selektorom legendom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • drax

    23. mart 2021 | 10:50

    Na čelo FSS samo Vladimir Jugović !

  • Nesho93

    23. mart 2021 | 11:53

    Manite se ljudi kombinacija i lupetanja. Jedino rešenje je da kako igraju u klubovima, tako treba i u reprezentaciji.

  • Sasa

    23. mart 2021 | 10:43

    Za reprezentaciju moraju da igraju TRENUTNO (naj)SPREMNIJI, a ne po staroj zasluzi, a ne neko koga sprema savez za prodaju... Uspeh je u TRENUTNO NAJBOLJI..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA