≫ 

Piksi, vreme je!

Nadamo se da je "sat" iz Francuske i dalje u funkciji

  • 21
Dragan Stojković Piksi, Jugoslavija - Nemačka 1998 Dragan Stojković Piksi proslavlja gol protiv Nemaca na Svetskom prvenstvu u fudbalu; Foto: MN Press

Dragan Stojković Piksi se vratio u reprezentaciju Srbije, ovoga puta u drugoj ulozi, kao selektor. Nakon što je svojim igrama nebrojeno puta obradovao naciju, Piksi će pokušati svoju fudbalsku genijalnost, koja ga je krasila tokom igračke karijere, da pretoči u kvalitet i kao selektor, a prvi ispit mu je već u sredu uveče od 20.45 na Marakani, kad Srbija dočekuje Republiku Irsku.

Neće mu biti lako, došao je u jednom od najdelikatnijih momenata, koji se može označiti i kao jedan od prelomnih u poslednjih nekoliko godina, posle teškog neuspeha i propuštenog još jednog Evropskog prvenstva, odlaska selektora, u momentima kada je sada već bivši predsednik FSS Slaviša Kokeza umešan u brojne afere i navodno povezan s kriminalom i mafijom i kada je srpski fudbal generalno dotakao gotovo samo dno.

Ali, kao što je takav bio kao igrač, Piksi je odlučio da hrabro preuzme odgovornost i da povede Srbiju u, nadamo se, nove pobede!

Nacija već dugo čeka da vidi reprezentaciju koja igra kao onda kada je on dirigovao na terenu. Majstorije nekog našeg igrača poput njegove iz duela sa Španijom 199o. godine dugo nismo videli. Sa loptom je radio šta je hteo, a mnogi klinci su upravo zbog njega i zavoleli fudbal, jer su šutirajući loptu po prašnjavim ulicama, posle golova uzvikivali "Piksi" i slavili kao on protiv Nemaca 1998. godine na Svetskom prvenstvu u Francuskoj.

To čuveno radovanje, kada je simulirao gledanje na sat posle gola, neka posluži i kao najava nove Piksijeve ere u srpskom fudbalu uz poruku - "Vreme je"!

Vreme je da Srbija ponovo igra lep fudbal, da ponovo ima neke nove Piksije, koji će uterivati strah u kosti protivničkim igračima, u kojem će ekipa da diše kao jedan i koja će igrati na velikim takmičenjima i koja će biti rame uz rame sa velesilama kao što su Nemačka, Španija, Argentina...

Sudeći po izjavama pre meča sa Ircima, Piksi puca od samopouzdanja, a i igrači su zadovoljni i atmosfera deluje nikad bolje i zdravije. Upravo to je nešto što je u poslednje vreme mnogo falilo našem timu i što godinama nismo imali, osim kratkih epizoda pod Radomirom Antićem i kasnije u drugom delu kvalifikacija pod Muslinom.

Posle odlaska Muslina, nad reprezentacijom Srbije se nadvio oblak sivila koji je udaljio i otuđio reprezentaciju od naroda i navijača.

Vreme je da se to ponovo vrati, da cela nacija bude reprezentacija, da svi dišu kao jedan, i sada kada, zbog pandemije nije moguće da navijači budu na tribinama, da se ta energija oseti među igračima kroz izveštaje medija, razgovore običnih ljudi u gradskom prevozu kojima je bitno kako će da igra Srbija.

Zato, Piksi, pogledaj na sat ponovo. Vreme je.

Video: Kako je Piksi reagovao na pitanje o ostavci Slaviše Kokeze

Srbija večeras (20.45) kreće u kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, i veoma je važno da padne Republika Irska. Novi selektor Dragan Stojković Piksi danima motiviša igrače da daju maksimum, a kvota na keca je 1,72, dok je kombinazzija 1&3+ 3,15. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Srbija - Republika Irska.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djule

    24. mart 2021 | 10:46

    Kako je ovo lijepo vidjeti kad ima i komentara podrske. Vec danima se natovarili neki negativci i samo truju.Sretno momci!

  • Tadija

    24. mart 2021 | 10:03

    Krajnje je vreme!!!

  • Srele

    24. mart 2021 | 10:16

    Jedva čekam. Pivo, čips i nacionalna RTS televizija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA