Ansu Fati najbolji mladi fudbaler godine u izboru "Goala", na listi se nalazi i Filip Stevanović

Srpski igrač zauzeo sjajno 32. mesto u veoma jakoj konkurenciji

  • 2
FC FK Real Madrid - Barselona Barcelona Foto: Tanjug/AP

Sada već standardno, eminentni fudbalski portal Goal.com svake godine dodeljuje nagradu za najboljeg mladog fudbalera. Ove godine čast da ponese tu titulu zaslužio je španski fudbaler, Ansu Fati, ali naš region takođe može da se pohvali dvojicom igrača na listi.

Nagradu "NXNG 2021", Fati je zaslužio zbog toga što je postao najmlađi fudbaler koji je ikada postigao gol za Barselonu, a takođe je postao najmlađi koji je zatresao mrežu u Ligi šampiona i koji je dao gol za reprezentaciju Španije. Sve rekorde je srušio u prvih 18 meseci svoje profesionalne karijere. Dovoljno govori što je za katalonski klub debitovao sa samo 16 godina i 298 dana.

Drugo mesto na listi najboljih koji su rođeni 2002. godine ili kasnije zauzeo je igrač francuskog Rena, Eduardo Kamavinga. Ovaj vezista je već debitovao za nacionalni tim Francuske, pri čemu je u oktobru postigao i gol, te tako postao drugi najmlađi strelac Pevaca ikada.

Treći je američki igrač, Gio Rejna, koji trenutno nastupa za Borusiju Dortmund, a prate ga Pedri iz Barselone i još jedan igrač Milionera, Džud Belingam.

Region predstavljaju Joško Gvardiol, fudbaler Dinama iz Zagreba, koji se nalazi na 20. poziciji. On je već prodat Lajpcigu za čak 19.000.000 evra, iako mu je tek 19 godina. A na 32. mestu se nalazi naš Filip Stevanović, koji je treći najmlađi igrač koji je dobio priliku da igra u Partizanu, a debitovao je u decembru 2018. godine. I on je prodat, i to Mančester sitiju za nešto više od 6.000.000 funti.

Video: Da li konačno sviće srpskoj reprezentaciji: Prvi trening sa selektorom legendom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 123

    23. mart 2021 | 20:13

    A gde su tu zvezdani biseri

  • BralE

    24. mart 2021 | 10:12

    Uporedite cifru za koju je prodat Gvardiol i cifru za koji je poklonjen Stevanović i sve će vam biti jasno! Eto kako stvari funkcionišu u kriminalu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA