U Rendžersu i dalje bruje o navodnom rasizmu: "Slavija treba da bude izbačena iz Lige Evrope!"

Slučaj je došao čak do škotske policije, koja će saslušati Kundelu 8. aprila

  • 0
FK Slavija Prag - FK Rendžers Foto: Tanjug / AP

Velika bura se podigla posle utakmice između Rendžersa i praške Slavije zbog priče o navodnom rasizmu koji je pretrpela ekipa iz Škotske. Tada su se sukobili igrač domaćih Kamara i igrač gostujuće ekipe Kundela, pri čemu je češki fudbaler prišao Kamari i uputio mu nekoliko reči, koje su iznervirale domaće.

Ostrvski mediji navode da je Kundela nazvao Kamaru pogrdnim imenom i uporedio ga sa životinjom, što su svi shvatili kao rasizam. U Slaviji iz Praga ne žele ni da pričaju o tome i naprotiv, tvrde da su oni žrtve napada na stadionu „Ajbroks“ posle samog duela.

Dva fudbalera su se još jednom sukobila pri izlasku sa terena, a tada je Kundela prošao gore, jer je jedan od članova delegacije Rendžersa pokušao i fizički da se obračuna sa njim. Zbog toga je prste u sve morala da umešta i škotska policija, koja je otvorila slučaj, pa će češki fudbaler morati da dođe na ispitivanje 8. aprila, kada Slavija gostuje Arsenalu. Bizarna situacija je da je Kamara angažovao i advokata za ovaj slučaj.

- Ukoliko se dokažu tvrdnje protiv gospodina Kundele UEFA ima moć da drastično kazni igrača. U ovom slučaju 10 utakmica suspenzije nije dovoljno, trebao bi biti kažnjen minimum godinu dana dok bi i Slavija Prag trebala da snosi posledice. Uključujući oduzimanje bodova i/ili diskvalifikaciju iz takmičenja – rekao je advokat Kamare.

Preostaje da se vidi koliki je uticaj Kundela imao na dešavanja na stadionu „Ajbroks“ i šta će reći škotska policija. Ukoliko se utvrdi da je prekršaja bilo, slučaj će biti prosleđen nadležnim organima UEFA, koji će doneti konačnu reč.

Video: Stojković: Naravno da je bila laka odluka, Dušan Tadić je naš kapiten

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA