≫ 

Dule Savić: "Reprezentacivci, borite se kao junaci sa Košara zbog godišnjice zločinačke NATO akcije"

Legendarni golgeter imao je jaku poruku za srpske fudbalere pred meč protiv Republike Irske

  • 6
Dušan Dule Savić Printskrin: Youtube/RTS emisija Dozvolite - Zvanični kanal/Zastava film, TV Prva, Foto: Marko Jovanović

Legendarni srpski fudbaler Dušan Dule Savić, gostovao je na TV Prva, gde je pričao o predstojećem meču Srbije protiv Irske u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Duel je na programu od 20.45 na Marakani, Orlove će po prvi put kao selektor voditi Dragan Stojković Piksi, a Dule Savić tvrdi da je biti teško i da novog selektora teška mnogo posla.

- Mnogo ga posla čeka, dolazi u neprijatnom momentu za naš fudbal, mnogo posla ga čeka, a imao je jedan ili dva treninga, to je malo vremena za nešto ozbiljnije. On je ozbiljan čovek, ima velike planove, ali raduje to što je ambiciozan i što veruje u sebe i igrače i izjavio je da ide na devet bodova iz ove tri utakmice - rekao je Savić, koji ističe da je problem i okolnost u kojima se igraju mečevi.

- Nemate publiku, ne znate da li možete da putujete, da nosite ili ne nosite maske, nije normalna situacija, nismo znali da li će Francuzi da puste naše igrače zbog njihovih propisa do poslednjeg časa. Imamo dodatnu neprijatnost zbog situacije sa predsednikom Saveza - rekao je Savić, koji ističe da ostavka Kokeze neće uticati na igrače.

- Po meni ništa neće uticati, mislim da je čak i dobro, očekivao sam da Kokeza to uradi i ranije, jer je to više odgovaralo reprezentaciji, zbog mira u kući, da se priča o fudbalu, a da se Savez ne povezuje sa takvim stvarima, iako FSS sa tim i nije imao ništa. Mislim da to neće uticati na naše igrače, jer svi dolaze iz inostranstva, nisu bili opterećeni tim pričama - rekao je legendarni golgeter.

Voditelji su mu predočili da Srbija dugo nije započela kvalifikacije sa tri boda i istakao je da igrači treba da imaju dodatni motiv jer je meč na godišnjicu NATO agresije.

- Evo uzeće ih večeras, ja očekujem pobedu. Neće biti lako, ali to bi bio dodatni elan pred Portugaliju. Danas je važan datum, obeležava se godišnjica od zločinačke akcije NATO, trebalo bi fudbaleri da se bore kao junaci sa Košara i svi ostali koji su branili državu, sportski naravno.

"Piksi ima autoritet i karakter koji će napraviti dobru atmosferu u reprezentaciji"

Dragan Stojković Piksi, Jugoslavija - Nemačka 1998 Foto: MN Press

Savić veruje da će Piksi napraviti atmosferu koja je neophodna reprezentaciji.

- Piksi je autoritet ne samo u srpskom fudbalu, već sa iskustvom koje ima, uz karakter i liderske osobine, verujem da će napraviti atmsoferu da će se osetiti već večeras ta promena u odnosu prema državnom grbu. Miljan Miljanić je znao da napravi takvu atmosferu. Morate da imate igrače sa karakterom. Prvo je do selektora, da bude lider. A i u ekipi je bitno da imate lidera, kada imate dva takva asa to je već sjajno. Videćemo na terenu, ali samo onaj koji pokaže to na terenu može da bude taj. Bitno je da napravite koheziju između igrača. Kao što ste imali Belodedića i Najdoskog u Zvezdi, dva Belodedića ne bi mogla ništa, iako je bio najbolji štoper u tom momentu u Evropi, ali sa Najdoskim su izgledali sjajno.

Dotakao se Savić i situacije u FSS, gde će biti raspisani izbori na svim nivoima i pitanjima ko bi mogao da dođe na čelo FSS. Smatra da je prerano za Nemanju Vidića, jer misli da ga ne treba "potrošiti" prerano.

- Nije laka situacija, na čelu FSS treba da bude čovek od iskustva, koji zna kako sistem funkcioniše, koji zna da odabere saradnike, da ne bude ako je predsednik partizanovac da potpredsednik bude zvezdaš, nego da se izabere po kvalitetu.

Voditelj Filip Čukanović upitao je da li je to možda Nemanja Vidić.

- Ne treba potrošiti Nemanju Vidića pre vremena, treba prvo da se izjasni šta želi da bude, trener ili funkcioner.

Usledilo je pitanje i da li je to Zvezdan Terzić, kako pišu mediji.

- Terza je u Zvezdi. Nemojte to što pišu mediji. U ovom trenutku je najvažnije da bude najsposobniji koji će voditi reprezentaciju i srpski fudbal na pravi put, neko ko će vratiti kult reprezentacije. To se vraća samo plasmanom na Svetsko prvenstvo i rezultatima - zaključio je Dule Savić, koji je imao i interesantan susret sa Vojažem u studiju pre gostovanja, pa ga je iskreno upitao "Izvini sine, ko si ti i čime se baviš?".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    24. mart 2021 | 12:35

    Treba reprezentativci da izadju u majicama sa natpisom 1999. - 2021. pa ispod NATO AGRESIJA pa ispod broj 22 (broj zemalja koje su na ovaj ili onaj nacin ucestvovale u bombardovanju)

  • TOLE

    24. mart 2021 | 12:52

    Ako budu igrali kao vi Dule i legenda Pixi, ima sve da ih rasture kao Bugarsku Skupstinu. Srecno Srbija od srca vam zelim sve pobjede.

  • SLIKOVITO

    24. mart 2021 | 17:44

    Iznesite tenk na stazi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA