≫ 

Portugalci se spremaju za Srbiju: Selektor Santoš otkrio kako misli da pobedi "orlove"

"Orlovi" će Portugal ugostiti u subotu od 20.45 časova i to bi mogao da bued momenat istine za oba kolektiva

  • 0
Bernardo Silva, Fernando Santos Foto: Marko Jovanović

Fudbalska reprezentacija Portugala uspela je da savlada Azerbejdžan u prvom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, ali samo sa 1:0, te selektor Fernando Santoš ima nekih briga i dvojbi pre velikog okršaja sa srpskom selekcijom.

"Orlovi" će Portugal ugostiti u subotu od 20.45 časova i to bi mogao da bued momenat istine za oba kolektiva. Gostujuća ekipa je favorit, ali je Santoš imao samo reči hvale za našu reprezentaciju.

- Uvek postoji neki zaključak koji možemo izvući, ali utakmica protiv Srbije će biti totalno drugačija od ove sa Azerbejdžanom. Srbija ima igrače velikog kvalitetna i to će svakako biti veliki izazov za nas. Ukoliko izgubimo sposobnost organizacije igre, moramo da nađemo drugi način da postignemo gol. Ne mogu da kažem da smo protiv Azerbejdžana pokazali dobru igru, ali sada smo mislima usmereni ka Srbiji - rekao je Santoš.

On je siguran da "orlovi" imaju mnogo jače oružje od prethodnog protivnika.

- Srbija je drugačiji protivnik, napadaće više, utakmica će biti ujednačenija, a to može biti pozitivno za nas - kazao je Santoš.

Selektor Portugala je izvršio nekoliko izmena i sačuvao neke svoje prvotimce u susretu sa Azerbejdžanom, ali Santoš tvrdi da to nije učinio zbog meča sa selekcijom Srbije.

- Ne, nisu to bile mere zbog Srbije, ali svakako moramo imati u vidu da je dosta igrača odigralo već mnogo utakmica ove sezone. Protiv njih ćemo morati da napadamo i da se branimo dobro, a napad će biti dobar samo ukoliko budemo organizovani. Nalazimo polako koncept kako da izbalansiramo ofanzivu i defanzivu, mislim da ćemo uspeti - zaključio je Santoš.

Video: Stojković: Nemam strah od Portugala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA