Poznato je ko će suditi meč Srbija – Portugal, već je delio pravdu Crvenoj zvezdi i Partizanu

Jedan od elitnih evropskih arbitara dolazi u Beograd

  • 0
Dani Makeli Foto: Youtube / Printscreen

Jedan od derbija naredne runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru biće okršaj između Srbije i Portugala u Beogradu ove subote. Stoga je UEFA rešila da ništa ne prepusti slučaju, pa će se na stadionu „Rajko Mitić“ naći jedan od najboljih evropskih arbitara u ovom trenutku.

Reč je o Daniju Makeliju, koji dolazi iz Roterdama u Holandiji, a koji je po profesiji policajac. Već je sudio finale Lige Evrope u kojem je Sevlja pobedila Inter, a to mu je za sada najveći domet u karijeri. Njemu će pomagati Hesel Stegstra i Mario Diks, a četvrti arbitar biće Jokim Kamphujs.

Nije nepoznato lice ni našim klubovima, pošto je delio pravdu na meču između Jang Bojsa i Crvene zvezde (2:2) u Bernu u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona 2019. godine, a Partizanu nije doneo mnogo sreće, pošto je sudio meč sa Asterasom u Ligi Evrope, koji su izgubili 0:2, 2014. godine.

Reprezentaciji Srbije nije sudio nikada pre, dok je Dani Makeli ukupno četiri puta vodio mečeve Portugalaca u svojoj karijeri. Zanimljivo je da ga, recimo, Željezničar iz susedne Bosne i Hercegovine ne pamti po dobrom, pošto je na svojoj prvoj utakmici ikada u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ekipi iz komšiluka podelio devet žutih i čak tri crvena kartona.

Nadamo se da za tim neće biti potrebe u subotu u Beogradu.

Video: Milenković: Imali smo veliku želju da otvorimo kvalifikacije pobedom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA