Biće publike na Evropskom prvenstvu! I stranci će moći na tribine, Rusija ukinula većinu ograničenja

Pozitivne vesti stižu nam sa istoka Evrope

  • 0
UEFA Evropsko prvenstvo 2021 Foto: Tanjug / AP

Rusija je uspela da se uspešno izbori sa pandemijom koronavirusa, pa samim tim stižu lepe vesti povodom organizacije Evropskog prvenstva u fudbalu. Publika je već dozvoljena na svim većim nadmetanjima u ovoj zemlji, pa će tako biti i za jedan od najvećih sportskih događaja predstojećeg leta.

Naime, stadion u Sankt Peterburgu biće popunjen do 50% kapaciteta, a biće dozvoljen pristup i navijačima iz inostranstva, rekao je direktor Organizacionog komiteta, Aleksej Sorokin.

- Izvinjavam se, ali u smislu optimizma pretičemo organizatore Olimpijskih igara. Evropsko prvenstvo gledamo sa optimizmom. Postigli smo dogovor da tribine popunimo 50 odsto kapaciteta. Radimo na tome da poželimo dobrodošlicu navijačima iz inostranstva, a to vlasti nisu odbile. Siguran sam da se utakmice mogu organizovati uz minimum ograničenja – rekao je Sorokin.

Evropsko prvenstvo održaće se od 11. juna do 11. jula u 12 gradova širom Evrope, a stadion u Sankt Peterburgu biće jedan od njih. Ima kapacitet od 61.000 sedišta, a na tom stadionu će se igrati tri utakmice Grupe B u kojoj igraju Danska, Finska i Belgija, kao i jedan susret četvrtfinala.

Rusija je u međuvremenu ukinula gotovo sve zdravstvene barijere protiv koronavirusa, što je drastična razlika u odnosu na Srbiju, a prema poslednjim podacima od virusa je preminulo oko 95.000 ljudi.

Video: Gajić: Cilj koji smo zacrtali ostvarili smo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA