≫ 

Mitrović: Želim da postavim rekord koji niko neće srušiti

Napadaču Srbije nedostaje samo jedan gol da bude najbolji strelac reprezentacije

  • 18
Srbija, Republika Irska Foto: Nikola Tomić

Aleksandar Mitrović, reprezentativac Srbije smatra da će duel sa Portugalijom biti baš pravi izazov za celu ekipu, ali je ipak istakao i da orlovi imaju određenu prednost u nekim stvarima.

Srbija dočekuje Portugaliju u 20.45 u subotu na stadionu Rajko Mitić,a  Mitrović se nada pobedi, ali i rušenju rekorda.

- Igrali smo četiri puta sa njima i mislim da smo sve četiri bili jako težak rival njima, tako da i nas i njih očekuje teška utakmica. Derbi grupe, veliki izazov za sve nas. Što se tiče njih, ne treba trošiti reči, jedna od najboljih ako ne i najbolja ekipa na svetu, evropski prvaci. Naša prednost nam je timski duh, kolektiv, treba igrati našu igru, idemo na tri boda i da nastavimo pobednički niz - rekao je Mitrović.

Na pitanje da li mu je meč sa Ircima bio prekretnica kada je reč o formi i efikasnosti, Mitrović kaže:

- Sigurno da nije prekretnica, ali sigurno da je injekcija samopouzdanja. Važno je za napadača da postiže golove, bio sam dosta bez gola, bilo je raznih stvari zbog kojih nisam igrao, ali neću da ulazim u to. Važno je da smo kvalifikacije otvorili pobedom posle 11 godina. Uvek sam pun samopouzdanja, u svoje kvalitete, u sebe, imao sam težak period, golovi protiv Irske su pomogli, a na meni je da radim jako i radim sve što je do mene da nateram i selektora i trenera u klubu da me stavi. Do njih je odluka, ja uvek radim maksimalno da budem spreman kad dobijem šansu - kaže Mitrović.

Srbija, Republika Irska Foto: Nikola Tomić

On je istakao da se nada da je kraj njegove krize.

- Nadam se da jeste i da ću nastaviti seriju u narednim utakmicama.

Na pitanje kako mu je igrati sa Vlahovićem. biranim rečima je pričao o mlađem saigraču, ali i o ostalim momcima iz tima.

- Sa Vlahovićem funkcionišem sjajno, on je fenomenalan mlad igrač, a već igra na vrhunskom nivou, i ne samo što daje golove već radi za ekipu. Jak je, čuva loptu, gradi se, ima sve što jednom napadaču treba da bude najbolji u Seriji A, ali i u Evropi. Jedan je od najboljih napadača u seriji A. Lako mi je sa njim, uvek je lako sa dobrim igračima, uživanje je i sa njim, i sa Tadićem, Jovićem - kaže srpski fudbaler.

Postigao je 38 golova i izjednačio se sa Stjepanom Bobekom, i treba mu još jedan da bude apsolutni rekorder.

- To bi bilo idealno, i rekord i pobeda, mnogo puta sam rekao da znam da ću rekord da srušim, sad ili za koji mesec, uvek sebi postavljam nove ciljeve, da postavim rekord koji niko nikad neće srušiti. Bitno je da mi dobro odigramo utakmicu. Da pobedimo, da ja dam gol i da ga ne primimo - to bi bilo idealno. Nije bitno ko ga da - rekao je Mitrović i dodao da je Piksi uspeo da popravi ambijent posle škotske.

- To se moglo videti odmah, digao nam samopouzdanje koje je palo posle teškog poraza, ušli smo tek u ovo pre par dana, ima prostora za napredak i biće sve bolje i bolje, što duže budemo radili zajedno. Pobeda digla samopouzdanje - rekao je Mitrović.

Video: Piksi: Portugal veliki izazov, očekujem otvoren fajt

(Telegraf.rs/M. Bogovac)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Selektori

    26. mart 2021 | 17:04

    Koliko strucnjaka na jednom mestu.Presli ste sa epidomiologa da budete selektori alal vera.Mitre samo napred tvoji Smederevci su uz tebe

  • fudbalski ne strucnjak

    26. mart 2021 | 19:28

    zasto ??? evropski fudbalski strucnjaci iz 20 evropskih velikana NE DAJU SANSU strasnom centarforu mitrovicu ? vec je njegov plafon druga liga !

  • rezim

    26. mart 2021 | 19:04

    Eh kakvu si glavobolju dao ovima opajdarinim mucenicima..njima su sve na tacni davali..sjecate se rekorda Save milosevica...sjecate li se ko ga obori i kako..pa ovako..stavise onoga goluba pizona na celoreprezentacije da se ne plasiramo nigdje..a taj golub poziva stankovica da igra i kad treba i ne treba..obori deki rekord i presta sa karijerom..tako ce ga i tebio oduzeti..namjestice neki mec gdje ce neki opajadrin igracic dati 10 golova..znas vec..to je ta strasna zvezda..devojka sa tacne..nikad narodna nikad srpska

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA