"Kvalifikacije su besmislene sa najlošijim reprezentacijama": Slavni Englez je za promenu formata

Lineker smatra da bi najslabije selekcije trebalo da igraju kvalifikacije za kvalifikacije

  • 6
gari lineker Foto: youtube/BT Sport

Legendarni engleski fudbaler Gari Lineker, izrazio je duboko nezadovoljstvo formatom kvalifikacija za velika takmičenja, poput aktuelnih za Svetso prvenstvo u Kataru.

Lineker, koji je angažovan kao komentator na stanici Bi-Bi-Si, smatra da najlošije reprezentacije ne bi trebalo da učestvuju u kvalifikacijama jer u njima služe za popravljanje gol-razlike, koje se često pretvara i u iživljavanje.

Ovakav stav izneo je pošto je selekcija Engleske za samo 17 minuta prvog poluvremena postigla tri gola protiv San Marina, što je i nateralo legendu da svoje mišljenje obnaroduje na tviteru.

- Ovo je toliko lako igrati za Englesku da je zapravo besmisleno. Jasno je da najlošije rangirane reprezentacije trebaju igrati kvalifikacije za kvalifikacije, kako bi samo neka od njih izborila pravo nastupa u glavnim kvalifikacijama. Zato što su grupe, a samim tim i kvalifikacije sa ovako lošim reprezentacijama, postale besmislene - poručio je Lineker.

Linekerov stav izražen ovim statusom dobio je preko 30 hiljada pozitivnih reakcija.

U šestom, posednjem "šeširu" evropskih reprezentacija prilikom žreba za aktuelne kvalifikacije za SP, bile su Malta (176.), Moldavija (177.), Lihtenštajn (181.), Gibraltar (195.) i San Marino, 210. reprezentacija sveta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA