≫ 

Šmekerska izjava Tadića o neprofesionalnom potezu Ronalda

Kapiten Srbije ne zamera slavnom Portugalcu na nervozi pred kraj meča

  • 16

Još jedan sjajan meč odigrala je reprezentacija Srbije pod novim selektorom Draganom Stojkovićem, remizirala sa aktuelnim prvakom Evrope Portugalijom, i to posle 0:2 nakon prvog poluvremena. Šta reći, nego samo - bravo, Orlovi, to je stav, to je karakter, tako se igra za svoju zemlju.

Protiv Iraca i Portugalije sakupili smo pet bodova, i bilo bi sjajno kada bi sa pobedom nad Azerbejdžanom stavili tačku na ovaj obećavajući početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

- Obe su bile dobre utakmice i prava je šteta što nisu bili navijači, pošto uvek kada su ovakve utakmice nedostaju tvoji navijači, da bude stadion pun, i ostaje žal za tim - bili su prvi utisci kapitena Srbije Dušana Tadića posle uzbudljivog meča sa Portugalijom.

O samoj utakmici je rekao...

- Portugal je bio bolji prvo poluvreme, mi nismo dobili nijednu drugu loptu, i trebalo nam je malo vremena da spojimo tri-četiri pasa, Mister je to zahtevao od nas, trebalo je da budemo mirniji na terenu. Dobro, eto, u drugom smo dobro startovali, dali gol i dobili krila, dobili mnogo više tih drugih lopti, povezali koji pas i kad je tako odmah možeš da naudiš i najjačim ekipama u Evropi.

- Mislim da ima dosta dobrih stvari koje možemo da izvučemo, ima i negativnih, moramo izvući pouke i idemo da napredujemo. Od Mistera možemo mnogo da naučimo, treba da ga slušamo i da upijamo, i biće sve bolje i bolje.

Karakter je, pokazalo se, glavno oružje ovog tima?

- Pa da, od prvog dana Mister pokušava da usadi njegovo saomopuzdanje, njegovu samouverenost, da se nikad ne predajemo i da verujemo u nas nebitno ko je protivnik. Tako da, eto, zato kažem, biće sve bolje i bolje i samo treba da težimo ka tome.

Mitrović je postao rekorder po broju golova u reprezentaciji, što je zaista veliko ostvarenje.

- Drago mi je zbog njega, zezali smo se da će biti prvi, i sad kad je to postao drago mi je zbog toga. Kod tog gola, bila je dobra akcija, žao mi je samo što nije bilo i više takvih situacija, mogli smo i više da ih ugrozimo.

Poslednji minut je bio prilično napet...

- Nezgodno je bilo, ta situacija i njihova šansa... Ali dobro, sreća prati hrabre, mislim da smo bili hrabri i onda hoće i sreća da te pogleda.

Kako komentarišeš nervoznu reakciju Ronalda?

- Dobro, sigurno je bio isfrustriran, to pokazuje i njegov karakter da je stalno gladan golova, da je pobednik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    28. mart 2021 | 08:36

    Sve se u zivotu vraca.Cinjenica je da Ronaldu nije priznat cist pogodak,ali takodje je tacno da je na prosloj utakmici kiju smo igrali sa Portugalom,tom istom Ronaldu,pri rezultatu 1:2,priznat pogodak iz nedozvoljene pozicije.A kada govorimo o sportskoj nepravdi,bice da se Srbija mnogo vise sustetala sa istom nego Portugal.Tako to ide.Ne platis na mostu,platis na cupriji.

  • Jasna

    28. mart 2021 | 10:12

    Sudijama da se podigne spomenik i na svako crveno slovo da se pali sveca... pa i corav je video da je bio cist gol. Drago mi je sto nismo izgubili ali budimo realni Dmitrovic je bio ocajan, ne znam sto je on prvi golman kada imamo Rajkovica koji je u Francuskoj cak i proglasen najboljim golmanom ne znam sad da li kola ili meseca.

  • Zvezdas.

    28. mart 2021 | 08:44

    Cestitke za nase momke, po mom misljenju golman je bijo jako los za golove koje je primijo sve ide na njegovu dusu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA