≫ 

Čudesna Mitrogolova priča: Hteo je da bude kriminalac, a sada je najbolji strelac Srbije u istoriji

Srpski fudbaler pomogao je juče našem nacionalnom timu da se vrati i odigra nerešeno sa Portugalom, time definitivno oborivši rekord Stjepana Bobeka

  • 14

Napadač reprezentacije Srbije, Aleksandar Mitrović je jučerašnjim pogotkom protiv Portugala uspeo da izbije na čelo večne liste po broju postignutih pogodaka u dresu nacionalnog tima, prestigavši Stjepana Bobeka. I sami smo mogli da vidimo koliko mu to znači, pošto je nakon meča zaplakao pred kamerama, kada je davao intervju.

Mnogi smatraju da je upravo Mitrovićev neverovatan temperament i žar na terenu uspeo da mu pomogne da se domogne neverovatnog podviga. I to relativno rano u fazi svoje karijere. Ali isto tako, vredi se podsetiti šta je aktuelni napadač Fulama rekao novinarima prilikom dolaska u Njukasl pre četiri godine u Engleskoj. Još tada je istakao da teren menja sve.

- Van terena sam porodičan čovek, radim normalne stvari. Na terenu se jednostavno sve promeni. Čak i kada igram sa svojim bratom Fifu, toliko se naljutim da mi dođe da ga izudaram. Želim da pobedim, oduvek sam takav – rekao je tada Aleksandar Mitrović.

Srbija, Portugal, gol Aleksandar Mitrović Foto: Nikola Tomić

Srpski fudbaler je tada imao vrlo originalan odgovor kada su ga novinari pitali šta bi radio da se ne bavi najvažnijom sporednom stvari na planeti.

- Otac mi je rekao da bih bio kriminalac ili kik-bokser. Možda bih radio nešto gde mogu da iskoristim svoj adrenalin. Možda nešto kao boks. Oduvek sam imao dosta energije. Bio sam problem svojim roditeljima, sada sve to vidim u svom detetu. Lepo mi je govorila majka – izjavio je tada naš novi rekorder.

Sve u svemu, navijačima Srbije je sigurno izuzetno drago što Mitrović nije otišao sa one strane zakona, već što mogu da uživaju u njegovim spektakularnim golovima za naš nacionalni tim. Pa, što da ne, neka se ta serija nastavi već u utorak u Bakuu i neka prvi krug kvalifikacija završimo sa sedam bodova u džepu.

Video: Kapiten o kapitenu koji izlazi sa terena: Šmekerska izjava Tadića o neprofesionalnom potezu Ronalda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko

    28. mart 2021 | 09:53

    Zvezdas sam ali reprezentaciju gledam kao reprezentaciju igraca kao igraca a ne kao pojedinci zvezda, partizan. Citam kometntare posle utakmice dao je gol partizanovac krive linije na marakani kao da ljudima nije drago sto reprezentacija posle toliko godina lici na ekipu. Cestitke Mitrovicu na oborenom rekordu, trenutno nasem najboljem spicu koji pokazuje kako se igra za grb

  • Dragan

    28. mart 2021 | 10:07

    Bravo Mitre tako se igra za svoju državu ...

  • miki

    28. mart 2021 | 10:24

    To je nas Smederevac. Bravo majstore

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA