≫ 

Napadač nastavlja karijeru u Kazahstanu: Nikolić u Tobolu do kraja sezone!

Posle rastanka sa Al Raedom nekadašnji fudbaler Partizana i Spartaka pronašao je novi klub

  • 0
Nemanja Nikolić Foto: MN Press

Nekadašnji fudbaler Partizana, Spartaka iz Subotice, a doskora i Al Raeda - Nemanja Nikolić nastaviće karijeru u Kazahstanu. Fudbaler je posle prevremenog raskida ugovora u Saudijskoj Arabiji potpisao ugovor sa  tamošnjim premijerligašem Tobolom i to do kraja takmičarske sezone.

To praktično znači da se Nikolić obevazao sa Tobolom na osam meseci, odnosno do kraja novembra tekuće 2021. godine, jer sezona u Kazahtsanu se tada i završava.

Može se reći da je posao sa Kazahstancima zapravo srećan splet okolnosti po Nikolića, koji se u jednom momentu našao u teškoj situaciji, kada su gazde Al Raeda, ničim izazvane, odlučile da menjaju ekipu usred sezone i praktično se zahvalile srpskom igraču na saradnji posle samo nekoliko meseci po dolasku u pomenutu zemlju.

Fudbaler se u tom momentu našao u nebranom grožđu, jer je po pravilima mogao da pronađe novi klub samo u zemljama gde prvenstvo tek počinje i izbor je bio veoma sužen, sveo se na američki MLS, katahstansku ligu i još nekoliko manje kvalitetnih destinacija.

Nikolić već ima iskustva sa kazahstanskom ligom, jer je svojevremeno branio boje Aktobea. Ovoga puta se odlučio za Tobol, gde neće biti usamljen pošto boje pomenutog kluba brani i nekadašnji vezista Crvene zvezde, Dušan Jovančić.

Podsetimo, tokom karijere Nikolić je branio boje Grblja, Rostova, Aktobea, Spartaka, Partizana, Vojvodine i Al Raeda, koji ga je u oktobru 2020. angažovao kao jednog od najboljih igrača Superlige i skupo platio.

Ali je tamošnji šeik odlučio da "presloži kockice" i raskine ugovor sa napadačem da bi istoga dana doveo Marka Marina, kome su se, pak, "zahvalili" u Al Ahliju iz Džede...

Video: Strahinja Pavlović: Bitno je da smo mi izvukli bod

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA