Za Embapea nije toliko bitan put u Tokio: Francuz odbio da ide na OI, želi da reši pitanje karijere

Najveće interesovanje da ga dovede pokazuje Real Madrid

  • 1
Kylian Mbappe , Kilijan Embape Foto: Tanjug/AP

Nije tajna da Francuska predstojećeg leta ima velike ciljeve. Želi da napadne titulu prvaka Evrope i upari je sa svetskom, ali istovremeno želi da dođe i do zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, samo par nedelja kasnije. Reklo bi se, nemoguća misija.

Plan Fudbalskog saveza Francuske bio je da se na Olimpijske igre posle Evropskog šampionata pošalje i Kilijan Embape, koji je jedan od najboljih na planeti, ali im se ta ideja na kraju neće ostvariti. Kako piše Parizijen, fudbaler PSŽ-a rekao je da neće ići u Japan.

Mladi igrač je pod velikim pritiskom oko toga gde će nastaviti karijeru, pa je rekao da posle Evropskog šampionata želi da uzme odmor, kako bi mogao da se odluči koji će mu biti naredni koraci. Žele ga mnogi, Real Madrid je najozbiljniji, ali do prelaznog roka ostalo je još mnogo vremena.

Njemu ugovor sa Parižanima ističe naredne godine i iz kluba ga pritiskaju da potpiše novi. Tri ponude koje je Francuz odbio, dovoljno govore da se on i dalje premišlja, a poslednja je glasila na 30.000.000 evra godišnje. Ukoliko ostane pri stavu da neće da produži saradnju do leta, onda će tim iz glavnog grada Francuske morati da ga pusti da ide.

Parižani i dalje drže da je njegova cena čak 200.000.000 evra, a nadaju se da će on ipak produžiti ugovor sa Svecima i tom sumom odbijaju sve moguće kupce, koji sigurno zbog pandemije imaju i kraći novčanik. Ako Kilijan Embape ipak kaže ne, verovatno će ta cena pasti, jer će Arapi želeti da zadrže deo novca za sebe od njegove prodaje.

Video: Mitrović: Ubeđivao sam Ronalda ali on ima svoje viđenje situacije, ja mislim da lopta nije ušla

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pff

    28. mart 2021 | 17:44

    A skoro izjavio kako treba da bude cast da se igra za reprezentaciju... Toliko o tome

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA