≫ 

Embapeu 40-godišnjak odbranio penal, Francuzi ipak nisu dozvolili senzaciju u Kazahstanu

Svetski prvaci pobedili 2:0 u Nur-Sultanu

  • 1
tangu ndombele Foto: Tanjug/Ap

Najbolji fudbaleri Francuske pobedili su Kazahstan 2:0 u meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru, potpuno očekivano, i tako se iskupili za nedavni kiks protiv Ukrajine na svom terenu gde je bilo 1:1. Ovog puta Grizman, Pogba, Embape i družina nisu dozvolili iznenađenje - od starta su dominirali i golovima u 19. i 44. minutu završili posao.

Prvi pogodak postigao je Barsin adut Usman Dembele, dok je drugi autogol igrača Kazahstana Serhija Malija koga je lopta posle kornera Grizmana pogodila u leđa i odsela u mreži.

Interesantno je da je samo tridesetak sekundi ranije upravo Malij izveo potez utakmice kada je uspeo da spreči siguran gol Francuza tako što je na pola metra od gola akrobatskim potezom sklonio Marsijalu loptu sa glave.

Međutim, koliko je u toj situaciji imao sreće, već u narednoj nije kada ga je lopta pogodila i prevarila golmana domaćeg tima.

Pogledajte obe pomenute situacije.

Nasatvak meča je doneo samo glavobolju za Dešama, ne zato što su Kazahstanci pravili probleme "Trikolorima", već zbogčinjenice da se Marsijal izgleda teže povredio (koleno), i da je Embape promašio penal - još jedan za Francuze.

Bio je to već četvrti neiskorišćeni jedanaesterac Dešamovih igrača od psolednjih sedam!

Kilijan Embape je preuzeo odgovornost nakon što je izborio najstrožu kaznu, ali je njegov udarac sa "kreča" pročitao 40-godišnji golman Kazahstana Aleksandr Mokin. Imaće svakako ovaj vremešni čuvar mreže da se pohvali kada uskoro bude okončao karijeru. I ne samo da je odbranio penal Embapeu, nego je negde pred kraj meča uspeo da zaustavi još dva opasna šuta gostiju od kojih je jedan bio opet u režiji brzonoge zvezde Pari Sen Žermena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA