Neverovatna promena razmišljanja Orlova: Pogledajte samo izjavu Matića posle Portugala 2019. godine!

Srpski reprezentativci izazvali su euforiju u narodu posle dobrog starta kvalifikacija za Mundijal i utsak je da je atmosfera ponovo sjajna

  • 6
Nemanja Matić Printskrin: Telegraf

Srbija je iz prva dva duela u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru od maksimalnih šest osvojila četiri boda i to protiv najtežih rivala i direktnih konkurenata - Irske i Portugala, što je izazvalo euforiju među srpskim navijačima.

Ono što je navijače dodatno obradovalo jeste i razmišljanje koje je selektor Dragan Stojković Piksi usadio igračima. Svi sada veruju da mogu da pobede i najjače reprezentacije kao što je to Portugal.

Sve naravno počinje od selektora, koji je na konferenciji rekao da je nezadovoljan remijem i da je želeo pobedu i da je verovao u nju, čak i na 0:2, to je i rekao igračima na poluvremenu i zato su u drugom poluvremenu izašli na teren maksimalno motivisani i spremni da preokrenu rezultat.

Svi igrači su i pre utakmice isticali kako veruju u pobedu i kako se ne boje da igraju protiv najjačih ekipa na svetu. Ali, pre samo godinu i po dana, kada je Srbija poslednji put igrala protiv Portugalije, naši reprezentativci su bili potpuno drugačijeg raspoloženja.

I to jedan od naših najboljih igrača, Nemanja Matić, posle meča je sasvim ravnodušno odgovarao na pitanja novinara i ponavljao da nije razočaran i da su igrači dali maksimum.

Novinari nisu bili oduševljeni tim odgovorom Matića, pitali su da li je realno da je maksimum Srbije na svom terenu, pred 50.000 navijača da izgubi sa 4:2 od Portugalije.

- Pre svega čestitam momcima na borbenosti, svako je dao svoj maksimum. U ovom trenutku čistog obraza smo napustili teren. Nisam razčaran, jer kao što rekoh, dali smo svoj maksimum u ovom trenutku protiv snažne ekipe sa imenima koje i sami znate koja su i ko sve igra za njih. Možda da nismo primili taj treći gol posle našeg gola, možda je bilo šanse. Da smo igrali taktički pametnije...

Pogledajte i sami izjavu Matića posle Portugalaca i koliko je samo puta ponovio da nije razočaran porazom od 4:2:

Video: Matić o meču sa Portugalcima i druženju sa Ronaldom

Uporedite to sa izjavom Dragana Stojkovića Piksija, koji je i na 0:2 verovao u pobedu protiv Portugalaca:

Naravno, ne treba Matiću niko da zamera na ovome, jer jednostavno atmosfera u Savezu i reprezentaciji u tim momentima je bila takva da je bilo jasno da vlada negativna energija i loše raspoloženje. Posle Mladena Krstajića došao je Ljubiša Tumbaković, koji nije ulivao sigurnost ni autoritetom ni govorom tela i izjavama, a to se očigledno prenelo i na igrače.

Sa druge strane, evidentno je koliko Piksijeva energija utiče pozitivno na reprezentativce Srbije i zaista se može reći da je prvi utisak da Orlovi konačno igraju onako kako nacija želi - na gol više bez predaje i borbu do kraja, uz veru da može da pobedi svakog, ma kako se on zvao i kakve igrače imao u timu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • leni

    29. mart 2021 | 13:45

    Smirimo strasti. Nije lose ali zahvalimo sudiji sto nije video cist gol Portugala. Ima tu jos puno posla i daleko smo od neke slave.

  • Ivan

    29. mart 2021 | 15:22

    Pametno Nema milivojevica kolarova matica i odmah strava atmosfera

  • Daki

    29. mart 2021 | 15:21

    Isti taj matic nista nije pokazao u reprezentaciji ja ne pamtim sta je on igrao sa reprezentaciju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA