≫ 

Zvezda demolirala IMT za 20 minuta: Magija Kataija, crveno-beli u polufinalu Kupa Srbije

Tim Dejana Stankovića je u prvih 20 minuta pokazao svu snagu

  • 26
Luka Marković Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u polufinale Kupa Srbije pošto su na stadionu "Rajko Mitić" savladali IMT sa 3:0, a čitav posao crveno-beli su završili već u prvom poluvremenu.

Domaća ekipa je ušla kao veliki favorit u ovaj susret, a pritom je strateg Dejan Stanković izveo prilično jaku postavu na teren od prvog minuta.

Kako to i biva, gosti se nisu snašli protiv favorita, te su već u četvrtom minutu primili gol. Katai je dobro proigrao Ivanića u kaznenom prostoru, koji je produžio na levom boku do Rodića, koji je dobro centrirao i pronašao Falćinelija na prvoj stativi, a on je glavom zatresao mrežu s peterca ispred Vukašinovića.

Sedam minuta kasnije videli smo najlepši momenat na susretu. Aleksandar Katai, koji je učestvovao i kod prvog pogotka, preuzeo je odgovornost pri slobodnom udarcu odakle je prelepo pogodio ugao i povisio na 2:0.

Već tada je bilo jasno da će teško IMT uspeti da dođe do prolaza i povoljnijeg rezultata, jer su crveno-beli odlučili da svu priču završe već u prvom delu meča.

Do 21. minuta je bilo već 3:0, a strelac je bio Falko. Drugi Italijan u sastavu crveno-belih je odlično reagovao na asistenciju Mirka Ivanića sa levog krila.

Drugo poluvreme nije obilovalo previše atraktivnom igrom, IMT je imao jednu polu-šansu, dok je Falćineli dva puta bio u izglednoj prili da dodatno uveća prednost domaćeg kolektiva, ali u bitnim momentima nije uspeo da odreaguje bolje.

Sve do kraja susreta je išlo na vodenicu Zvezde, osim jednog slobodnog koji je imao IMT, ali to nije prošlo slavno.

Crveno-beli su se pridružili Radniku, Partizanu i Vojvodini u polufinalu Kupa Srbije.

Crvena zvezda - IMT 3:0

(Falćineli 4, Katai 10, Falko 21)

Zvezda: Popović, Gobeljić, Milunović (od 36. Nikolić), Degenek, Rodić, Sanogo (0d 46. Petrović), Srnić, Falko (0d 46. Vukanović), Ivanić, Katai (od 68. Bakajoko), Falćineli (od 68. Pavkov)

IMT: Katić, Vukašinović, Damjanović, Marković, Zorić, Stefanović, Glišić (od 70. Fofana), Kijevčanin, Stamenić, Lazović (od 70. Todorović), Lučić

UŽIVO:

90. minut: Očekivano, Zvezda slavi bez mnogo poteškoća i ide u polufinale Kupa.

83. minut: Bez velikih trzavica u igri, tim Dejana Stankovića, uz poneku pretnju protivniku, polako privodi priču kraju.

68. minut: Umorio se Falćineli i izgubio koncentraciju, tako da je priliku dobio Milan Pavkov, a na zaslužen odmor je otišao i Katai kojeg je zamenio Bakajoko.

66. minut: Velika greška Ilića koji je bukvalno uposlio Kataija, a strelac gola je prosledio loptu do Falćinelija koji nije uspeo da snađe na nekih sedam metara, te je konfuznom reakcijom omogućio defanzivcima IMT-a da reaguju.

62. minut: Prva prilika za Crvenu zvezdu u drugom poluvremenu - Falćineli je prihvatio loptu na nekih 30 metara, u trku sa loptom je ušao u kazneni prostor i posle "bicikla" je gađao desni donji ugao, ali nije bio precizan.

60. minut: U veoma kratkom vremenskom periodu videli smo četiri ofsajda, po dva na obe strane. Od akcija se može izdvojiti proboj Ivanića po levoj strani, ali je njegov centaršut preleteo sve vinovnike utakmice.

54. minut: Tempo je totalno opao, crveno-beli nemaju potrebu da srljaju, te iz takvih činjenica kombinuju često na svojoj polovini.

45. minut: Kraj prvog poluvremena. Zvezda je za 20 minuta rešila pitanje pobednika. Moglo je da bude još golova u mreži IMT-a do poluvremena, ali je i gost u nekoliko navrata zapretio pred golom Popovića. Neverovatne prilike prilike promašili su igrači IMT-a u nekoliko situacija, ali nije bilo promene rezultata.

21. minut: GOOOL! Kao na traci padaju pogoci u mreži IMT-a, ovoga puta je strelac Falko, kome je asistirao Mirko Ivanić sa levog krila.

11. minut: GOOOL! Aleksandar Katai sjajnim golom iz slobodnog udarca daje gol za 2:0.

Video: Katai Magiko izveo magiju: Golčina iz slobodnjaka za TV špice

6. minut: Nova šansa za Zvezdu, Srnić je bio u izglednoj prilici, ali je šutirao pored gola.

4. minut: GOOOL! Falćineli postiže gol! Katai je dobro proigrao Ivanića u kaznenom prostoru, koji je produžio na levom boku do Rodića, koji je dobro centrirao i pronašao Falćinelija na prvoj stativi, koji je glavom zatresao mrežu s peterca ispred Vukašinovića.

Video: Zvezda prodala školsku akciju IMT- u: Idealni centaršut Rodića za Falćinelija

1. minut: Počeo je meč na Marakani.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    30. mart 2021 | 16:27

    Ovo ne vrijedi vise ovako, gdje ce ovi pacenici iz IMT-a igrati sa Zvezdom. Nesto se mora rijesavati sto se tice i lige i kupa. Liga nam ima 20 kluba, od toga 12 nije ni za druge lige, a kup je tek svoja prica...

  • .....

    30. mart 2021 | 16:15

    Najjaci su mi ovi nasi komentari kada procitam da treba milunovic da igra sa reprezentaciju decko nezna da ide po terenu a kamoli da trci SRAMOTA

  • Milan

    30. mart 2021 | 16:12

    U bre čido nevidjeno danima najavljivao. Teška utakmica. Biti ili ne biti za dekija i momke

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA