≫ 

Norvežani slavili u Crnoj Gori, Turska šokantno remizirala sa Letonijom, strašna osmica Belgije

Crnogorci su imali dosta prilika, imali su u velikom delu utakmice i više od igre, ali je Norveškoj bila potrebna samo jedna akcija da reši susret u svoju korist

  • 0
Fudbalska reprezentacija Norveške Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Crne Gore poraženi su u trećem kolu kvalifikacija za Mundijal od selekcije Norveške u Podgorici sa 1:0, pa su "sokolovi" bacili senku na dve prethodne pobede.

Crnogorci su imali dosta prilika, imali su u velikom delu utakmice i više od igre, ali je Norveškoj bila potrebna samo jedna akcija da reši susret u svoju korist.

U 35. minutu, Mohamed Elionusi je prošao po levoj strani, ušao u kazneni prostor, a onda ubaci loptu na pet metara od golmana gde je najbrži bio Aleksandar Serlot koji je bez problema pogodio mrežu.

Nakon toga, Jovetić je imao izglednu šansu glavom, Hakšabanović nogom, ali ništa od toga nije pomoglo Crnogorcima da makar ostave bod za sebe.

U istoj grupi G, Holanđani su imali problema u prvom poluvremenu protiv Gibraltara, postigli samo jedan gol, a onda su krenuli da rešetaju domaću mrežu i zaključili meč sa 7:0.

Fudbalska reprezentacija Holandije Foto: Tanjug/AP

Najveće iznenađenje se desilo u Turskoj gde je domaći kolektiv, kao što je bilo i predviđeno, konstantno bio u vođstvu, a na kraju je podelio bodove sa prosečnom Letonijom odigravši čak 3:3.

Golovima Karamana i Čalhanoglua, Turska je došla do lakih 2:0, a onda je Savalnieks umanjio prednost i dao nadu gostima. Novo razočaranje za Letoniju stiglo je u 52. minutu kada je Jilmaz iz penala povisio na 3:1, ali od tog momenta kreće neverica.

Uldrikis golom još jednom daje nadu u 58. minutu, a kompletni povratak delo je Ikaunieksa koji je postavio konačnih 3:3 i spustio Turke na zemlju.

Uz po jedan crveni karton na obe strane, Vels je savladao Češku golom Džejmsa osam minuta pre kraja susreta. Velšani su se tako vratili u igru u grupi E i upravo se primakli Česima na samo bod razlike.

Fudbalska reprezentacija Holandije Foto: Tanjug/AP

Belgija je bila neumoljiva protiv Belorusije koja nije znala šta se tačno događa, jer su Torgan Azar i družina slavili sa čak 8:0!

Izdvojili su se Trusar i Vanaken sa po dva gola, a redom su još pogađali Bačuai, Doku, Prat i Benteke.

Veliku muku je imala Hrvatska protiv Malte, jer "kockasti" nisu uspevali da postignu pogodak protiv nejakog protivnika koji je tek u drugom poluvremenu pao za konačnih 3:0.

Perišić je načeo Maltu u 63. minutu, Modrić iz penala je udvostručio u 76. minutu, a posao je zaključio Brekalo u poslednjem minutu susreta.

Slovaci su izvojevali veliku pobedu protiv Rusije na svom terenu sa 2:1. Štoper Intera Škrinjar je doneo prednost domaćinu, Fernandes je poravnao 19 minuta pre kraja, ali Mak samo tri minuta kasnije postavlja konačan rezultat.

Video: Mitrović objasnio novu proslavu gola: Zove se mafija!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA