≫ 

Drama afričkog sudije: Uleteo kao zamena, pa kolabirao na terenu

Arbitar Ričard Bulu pao je ošamućen

  • 0
kolabirao sudija Foto:twitter/betplaceke

Utakmica između Obale Slonovače i Etiopije u okviru kvalifikacija za Kup Afričkih nacija, bila je u prekidu nekoliko minuta, zbog toga što se glavni sudija Čarls Bulu onesvestio na terenu.

U toku je bio 80. minut meča, domaći tim je vodio 3:1, kada je Bulu osetio vrtoglavicu i kada su mu prišli igrači oba tima da mu pripomognu. Ubrzo je postalo jasno da nije u stanju da nastavi da sudi, ali je najgore po njega tek usledilo.

Naime, dok su ga polako izvodili sa terena, i pojedini igrači i lekari, Bulu se samo stropoštao na travu i onesvestio se.

Nije se dizao, pa je situacija postala alarmantna. Brzo su stigla nosila, pa je Bulu iznesen sa terena.

Zanimljivo da Bulu nije ni bio planiran da sudi utakmicu, već je uskočio kao zamena za arbitra koji je otkazao učešće na meču zbog pozitivnog nalaza na korona virus. Interesanto je i to da četvrti sudija nije mogao da menja Bulua, jer je iz Obale Slonovače, pa je tek rezervni arbitar iz Kenije preuzeo pištaljku i priveo utakmicu kraju.

I Obala Slonovače i Etiopija su se i pre međusobnog duela kvalifikovale za završni turnir.

Video: Zakuvalo u Inđiji, Krneta i Nikčević se hvatali za guše

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA