≫ 

Mijatović o Piksijevom preporodu Srbije, Vidiću kao predsedniku FSS, navijačkim bunkerima u Humskoj

Legendarni golgeter pričao o aktuelnm temama

  • 12
Predrag Peđa Mijatović, Restoran Marinada, Intervju Foto: Nikola Tomić

Legendarni srpski napadač Predrag Mijatović, dao je intervju za Prvu televiziju u kojem je pričao o aktuelnim temama u spskom fudbalu, sa posebnim akcentom na start kvalifikacija za Mundijal sa novim selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem.

- Dragana Stojkovića poznajem odlično, privatno smo u sjajnim odnosima i znam da veruje da Srbija može da igra dobar fudbal i da može da napravi cilj i dokaže da joj je mesto među najjačim reprezentacijama sveta na Mundijalu. Reprezentacija Srbije je 2018. izborila Svetsko prvenstvo sa Muslinom, samo to treba valorizovati, ali treba priznati da igra nije bila onakva kakvu mi želimo.

- Poznavajući Piksija znam da će napraviti pravu stvar, međutim ovo je samo početak. Treba biti euforičan i uživati u ovome što je napravljeno, ali ovo je samo početak, treba biti obazriv. Ali maksimalan cilj je biti prvi u grupi ili kroz baraž obezbediti Svetsko, ali tek je početak kvalifikacija.

- Taj naš mentalitet je takav da mnogi misle da smo mi već sada u polufinalu SP, to i nije loše, ali treba to kontrolisati. Stojković je svestan toga, ima dobar tim, dobre momke koji su spremni i željni, to su pokazali na ove tri utakmice. Ako pravimo analizu, on je svetsan toga, ne treba zaboraviti prvo poluvreme protiv Irske i Portugala, ali najbitniji je rezultat, veliki sam optimista i raduje me ovo što je bilo na tri utakmice.

Upitan je Mijatović šta misli o tome da su mnogi govorili Piksiju pre potpisa komentare tipa "Šta će ti to?"

- Iskreno ne znam prijatelje koji bi mu to rekli. Onda su to oni koji ga ne poznaju. Mislim da je on jako ambiciozan i trebaju mu ovakve stvari, neko se plaši ovakvih stvari, ali on ne, njemu ovako nešto stvara izazov. Svi ostali komentari na njega neće uticati.

Niko neće uticati na Piksija, reprezentaciju neće poremetiti odlazak Kokeze

Dragan Stojković Piksi, Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Mijatović veruje da na Piksija niko neće moći da utiče kada je u pitanju sastavljanje reprezentacije.

- Ne živim u Srbiji već dugo, poznajem prilike u našem fudbalu, siguran sam da, dok je Stojković selektor, da se takve stavri nisu dešavale. Piksi ima karakter koji zna da razgovara sa igračima, mislim da niko ne može na njega da utiče, osim da oni koji zaslužuju da igraju.

O dešavanjima u FSS ističe da to neće uticati na reprezentacije.

- Znam koliko i vi iz štampe, treba da prođe neko vreme, da se vidi da li je bilo tako. Svakako mislim da odlazak Kokeze ne bi trebalo da utiče na reprezentaciju.

Da je pisao cenario za start kvalifikacija, Mitrović ga ne bi bolje napisao

Fudbal Azerbejdžan - Srbija Aleksandar Mitrović; Foto: MN Press

Čestitao je i Aleksandru Mitroviću na fantastičnom dostignuću, tome što je postao rekorder Srbije po broju golova, ali i fenomanalnom startu kvalifikacija.

- Iskoristio bih priliku da mu čestitam na sjajnom početku, pet golova na tri utakmice, da je pisao scenario ne bi mogao bolje da uradi. Iako ne igra u Fulamu, ovo je prilika da dokaže svom treneru da zaslužuje da igra. Uvek postoji jedna ili dve utakmice, gde napadač uhvati neku brzinu, uključi turbo motor i reši situacije u svoju korist. Baš mi je drago zbog njega, ne samo što je postao rekorder, nego i da podigne dodatno letvicu.

Ističe da se fudbal mnogo promenio u odnosu na period kada je on igrao sa Piksijem u reprezentaciji.

- Fudbal se jako promenio u odnosu na ono kada smo mi igrali pre 30 godina, fudbal evoluira. Moja generacija je bila generacija koja je igrala u najjačim klubovima. Oni sada imaju jako veliku volju da učine ono što se od njih očekuje, da odu na Svetsko. Svesni su toga. Sve ima početak i kraj, toga sam i ja bio svestan pred kraj karijere. Mislim da igrači kao što su Kolarov i Matić, svesni su da je došao jedan kraj i da treba da budu pozitivni i srećni zbog svojih saigrača sa kojima su igrali do sada.

Vidić ima kvalitete da bude predsednik Saveza

Nemanja Vidić Nemanja Vidić; Foto: MN Press

Vidić se pominje kao kandidat za novog predsednika FSS, a Mijatović smatra da on ima kvalitete da vodi Savez.

- Ne znam šta bih vam odgovorio, jer sa Vidićem nisam razgovarao. Pročitao sam šta je napisao pre nekoliko meseci. O njemu mogu da kažem da je sjajan dečko, napravio je sjajnu karijeru, bio kapiten jednog od najvećih timova sveta Mančester junajteda, ne znam kakve su njegove ambicije, da li želi da bude trener, fudbalski radnik, ili predsednik Saveza. Radi se o čoveku koji možda i može s iskustvom koje je imao, da vodi jedan fudbalski savez, ali ne znam ko su sve kandidati i da li je Nemanja uopšte i kandidat.

Pratim srpski fudbal, želim da Zvezda izgubi u svim utakmicama i da Partizan bude prvak

163. Večiti Derbi Foto: Nikola Tomić

- Naravno da pratim srpski fudbal, Partizan, pratim i večitog rivala, želim da Zvezda izgubi u drugim utakmicama da bi Partizan bio prvi. Osim u Ligi šampiona i Ligi Evrope, tu navijam za Zvezdu, ne mogu da navijam za Milan recimo.

- Ne pitajte me za rezultat derbija, jer ga ne znam, pitajte me šta želim. To je pobeda Partizana, makar bila i minimalna. Partizan je napravio sjajnu seriju pobeda. Zvezda ima poslednjih godina primat. Ranije je to bio Partizan. Ali to je normalno, tako i u Španiji Real ima seriju od nekoliko titula, pa onda Barselona to prekine i napravi dominaciju nekoliko godina. Navijam za Partizan naravno, želim da pobedi i ako je ikako moguće da bude prvak ove sezone - ističe Mijatović.

Ističe da je bio zatečen snimcima bunkera navijača koji se sumnjiče za najteža krivična dela

- Iskreno jesam. Međutim, kada sam ja igrao, takve stvari nisu postojale, postojale su grupe navijača, pogotovo u velikim klubovima kao Partizan. Ono što sam pročitao mi je nelogično, ne znam kako je došlo do ovakvih stvari. Te grupe koje su se spajale, razdvajale, napravile su se frakcije koje se među sobom nisu podnosile, da ne pričamo o drugim stvarima. Ali vidim da se to rešava, mislim da je to pozitivno za Partizan i za srpski fudbal.

Luki Joviću će biti teško da se vrati u Real

luka jović Foto: Tanjug/Ap

- Situacija Luke Jovića nije laka, nije se najbolje snašao na startu. Taj prvi utisak u velikom klubu je jako bitan, kakav utisak ostaviš na navijače, čelnike kluba i novinare. On nije ostavio jak prvi utisak, i onda je došao u situaciju da mora da traži mogućnost da se formira i da pokaže svima koji su ga doveli da može da bude član Reala. Naravno pratim i nemačku ligu, video sam da je počeo fenomenalno, pa imao zastoj. Verujem da on može da pokaže i dokaže da može da bude igrač Reala. Neće mu biti lako, jer jednom kada odeš iz Reala na pozajmicu ili drugačije, teško je vratiti se, ali da budemo optimisti.

Srbija je u velikoj prednosti u odnosu na Španiju s vakcinacijom

- Situacija u Madridu je malo bolja u odnosu na prošlo vreme, pre godinu dana recimo. Mislim da ta normala neće tako lako da se vrati, ako i dođe do toga. U Španiji ima mera koje se moraju poštovati, ovde restorani rade, ali reducirano, manje-više stvari funkcionišu. Ne ide ta vakcinacija kao što se očekivalo, mislim da je Srbija u velikoj predosti u odnosu na druge. Fenomanalno, fantastično, vidim da ima četiri različite vakcine, ljudi mogu da biraju - zaključio je Predrag Mijatović.

Video: Dušan Tadić o mafiji u reprezentaciji: Ovi iz Zvezdine škole dobro lažu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    31. mart 2021 | 11:51

    Predrag Mijatović je bio Jugoslovenski napadač, i hvala mu na svemu...

  • ...

    31. mart 2021 | 11:32

    Sve lepo reko covek

  • bandzi

    31. mart 2021 | 12:28

    veliki igrac Pedja Mijatovic, kakav je haos izbio kada je iz Valensije trebao da predje u Real Madrid, stao ceo grad...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA