≫ 

Španci o Jovićevom učinku: Pozajmica u Ajntrahtu nije uspela, izgubio je mesto i u reprezentaciji

Srpski napadač odigrao je tek 25 minuta u tri meča za nacionalni tim, konstatuje madridski dnevnik

  • 10
Srbija, Republika Irska Foto: Nikola Tomić

Sve je po srpsku reprezentaciju bilo idealno u prva tri meča kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru, upisane su dve pobede i remi protiv jake Portugalije, te sa velikim optimizmom Orlovi i navijači gledaju ka nastavku kvalifikacija. Ipak, gledano iz vizira navijača Reala i Zinedina Zidana, razlog za brigu i te kako postoji, a on se zove Luka Jović.

Pojedini španski mediji osvrnuli su se na mečeve Srbije, ali isključivo kroz prizmu igara i učinka napadača koji je trenutno na pozajmici u Ajntrahtu.

List "As" tako konstatuje da se Jovićeva odluka da u Ajntrahtu traži više minuta za igru sada čini pogrešnom, jer, osim što tamo ne igra (od starta), i u reprezentaciji Srbije je postao tek treća napadačka opcija.

- Napadač je tražio da ide iz Reala kako bi igrao više, međutim uprkos sjajnom startu u Ajntrahtu sa tri gola u tri utakmice, poslednjih nedelja ga nema. Nije dao gol još od 3. januara, a osim toga marginalizovan je u svojoj reprezentaciji koja doživljava uspon i blistave momente. Počeo je samo na tri utakmice od poslednjih 11 u Ajntrahtu - piše madriski list.

Manjak minuta u klubu su po inerciji doveli do toga da i u reprezentaciji bude van epicentra kada je reč o prvoj postavi, gde su pre njega šansu dobili Mitrović i Vlahović. Sudeći po partijama koja su prižili, teško da će Jović u dogledno vreme biti prva ili druga Piksijeva napadačka opcija.

Luka Jović, Zinedin Zidan Foto: Profimedia

"As" napominje da je Jović ne tako davno počinjao utakmice za Srbiju, vezao je dve u startnoj postavi (Mađarska, Srbija), ali posle toga, sa dolaskom novog selektora, pao je u drugi plan. Tome je naravno kumovala i sjajna forma Vlahovića koji je "preko noći" iskočio kao jak napadački adut, dok je Mitroviću pružena šansa kao najiskusnijem u timu, na kraju krajeva, i kao najboljem strelcu reprezentacije.

Španski list sumira da je Jović u tri poslednja meča Srbije, protiv Irske, Portugalije i Azerbejdžana, igrao ukupno 25 minuta.  

Uprkos činjenici da ni posle lodlaska iz Reala stvari nisu krenule nabolje po Jovića, on je ipak srećan što je promenio sredinu i vratio se u nemački klub. Španski list podseća na Jovićevu izjavu baš povodom njegove odluke da opet igra za Ajntraht.

- Razmisliću o tome kad se sezona završi - rekao je Jović nedavno za Bild, u vezi sa ostankom u klubu i po isteku pozajmice.

- Sve je moguće, jer nikad ne znate šta može da se desi u profesionalnom fudbalu - poručio je tada Jović.

Španci naravno ne zaboravljaju da pomenu ono što najviše žulja Real, sumu od 60 miliona evra koju je madridski klub izdvojio za Jovića kada ga je doveo 2019 .godine. Konstatuju da je ta investicija sa ovakvim razvojem događaja sada ugrožena, jer postoji velika verovatnoća da Srbin ostane u Ajntrahtu za stalno, a to bi značilo i definitivan krah "projekta Jović" u koji su Madriđani uložili mnogo.

Na kraju krajeva, isto se dešava i sa Edenom Azarom, koji je Madriđane koštao 100 miliona. Vrlo lako se može ispostaviti da su obojica, iako nesumnjivo sjajni igrači, najveći promašaji Reala u novijoj istoriji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NEšo

    31. mart 2021 | 13:45

    U reprezentaciji nije nista izgubio ,mesto nije ni imao i pre i sada ,nadam se da ce ga izboriti ubuduce .

  • Joco

    31. mart 2021 | 13:50

    Došla mu glave ona što je sa babom brala kukuruz sa 16 godina. Mislim da se zove Sofija.

  • Don

    31. mart 2021 | 12:46

    On za Srbiju dve utakmice nije poceo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA