≫ 

Ti ćeš njega da ga driblaš... Španija pobedila tzv. Kosovo uz neviđenu glupost svog golmana

Crvena furija ipak opravdala ulogu favorita - 3:1 (2:0)

  • 5

Španija je očekivano demonstrirala evidentnu razliku u klasi i trijumfom od 3:1 nad takozvanim Kosovom upisala drugu pobedu u kvalifikacijama za Mundiujal.

Ipak, meč u Sevilji će, pored kontroverzi koje je vukao sa sobom oko nepriznavanja himne, zastave i imena gostiju, ostati upamćen i po neverovatnoj gluposti domaćeg golmana.

Unai Simon, čuvar mreže Atletik Bilbaoa, malo se precenio u 70. minutu kada je krenuo u napad i počeo da dribla rivala. Negde na 40 metara loptu mu je oduzeo fudbaler protivnika Halimi i preciznim udarcem postigao jedan od najlepših golova ove večeri koji možete videti na početku teksta.

Međutim, radost gostiju trajala je samo pet minuta, pošto je Đerar Moreno posle kornera u 75. otklonio svaku dilemu oko konačnog ishoda ove utakmice.

Španci su sa dva brza i prelepa gola Danija Olma u 34. i Ferana Toresa u 36. minutu stigli do rutinskih 2:0 na poluvremenu i činilo se da će u nastavku do vrha napuniti mrežu gostiju.

Međutim, u nastavku su dosta i promašivali, pre svih Alvaro Morata koji je imao nekoliko dobrih prilika da se proslavi, ali to, opet, nije uticalo na konačan ishod ovog susreta.

Na tabeli B grupe posle tri kola, Španija je prva sa 7 bodova, dok Švedska ima 6, ispred Grčke koja je treća sa 2. Gruzija ima jedam, dok je takozvano Kosovo poslednje na tabeli bez bodova sa gol-razlikom 1:6.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kRS

    1. april 2021 | 01:43

    Ako olimpijski komitet zabranjuje Rusiji da nastupa na OI i Ruske sportiste da zastupaju Rusku zastavu i himnu onda mogu drzave koje ne priznaju Kosovo da ucine isto njima. Hvala takvim drzavama, iako to rade iz svog interesa, hvala im svakako!

  • Milan

    31. mart 2021 | 23:36

    Bitno je da su pobedili tzv kosovo

  • Kika

    31. mart 2021 | 23:38

    I da ih pobede kodnas našoj zemlji sa pet nula

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA