≫ 

Makedonci smenjuju Leva: U Nemačkoj se digla buka - Joakime, dosta je bilo, odlazi!

"Gotovo je, Jogi" - naslov je u "Kikeru" koji je pre toga pobrojao sve dobre stvar zbog kojih je bila čast imati ga za šefa struke u nacionalnom timu

  • 1
Joachim Loew, Joakim Lev Foto: Tanjug/AP

Nakon nešto slabiji igara u prva kola i nedorečenosti, reprezentacija Nemačke doživela je krunu negativno započetih kvalifikacija za Mundijal i pretrpela poraz od Severne Makedonije na svom terenu. Selektor "pancera" Joakim Lev dobio je jasnu poruku - dobar si bio, ali sada je vreme da odeš.

"Gotovo je, Jogi" - naslov je u "Kikeru" koji je pre toga pobrojao sve dobre stvar zbog kojih je bila čast imati ga za šefa struke u nacionalnom timu, ali da sada više ništa od toga ne postoji.

- Magija koju je proizveo Lev tokom Svetskom prvenstva 2014. godine je, nažalost, nestala. Ono što je uradio za Nemačku ne može biti upitno, ali je vreme da ide. Novoformirani tim reprezentacije se još uvek traži, i sa nogama i sa glavom. Izgleda umorno i posle pada više ne ustaje protiv ekipa tog nivoa na kojem je Severna Makedonija - pišu nemački mediji.

Samo pozivanje Tomasa Milera da se vrati u selekciju ukazuje na to da mladi još uvek nisu spremni da ponesu glavni teret na svojim leđima. Lev nije bio upravu kada se ranije odrekao njegovih usluga, uveren je u to i počasni predsednik Bajerna Uli Henes.

- Miler mora biti u timu, jer još uvek može da postiže golove i može da pomogne svakom kolektivu na planeti da izađe iz teške situacije - kazao je Henes.

Novinar Sport1 su nastavili paljbu po Levu rekavši da je "obečastio sebe", ali su kritikovali i Tima Vernera koji je promašio neverovatan zicer kada je rezultat bio još 1:1.

- Neki igrači u ovom momentu i ovakvim okolnostima nisu na najvećem mogućem nivou - bilo je zapažanje tog medija.

Kako se desila ova varnica, tako se probudila jedna stara želja. Španski mediji, nakon ovog šoka najavljuju Leva kao jednog od potencijalnih kandidata da nasledi Zinedina Zidana na klupi Real Madrida.

Francuz je imao očajan start, ali su se Madriđani probudili, i dalje su kompetentni u trci za titulu Primere, pa će na takve spekulacije svi mediji verovatno morati da sačekaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pele

    1. april 2021 | 16:58

    On je davno trebao da se povuče, najkasnije posle prošlog neuspešnog svetskog prvenstva...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA