≫ 

I Rojters piše o vatrogascu velikog srca koji prodaje Ronaldovu traku da izleči malog Gavrila

Brojni mediji i dalje poklanjaju veliku pažnju gestu Đorđa Vukićevića

  • 6
Djordje Vukicevic vatrogasac, Gavrilo Djurdjevic, Ronaldo, kapitenska traka Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Privatna arhiva/Profimedia/

Najvažnija vest vezana za utakmicu Srbije i Portugalije nije odlična igra i nerešen rezultat na Marakani, već ono što se desilo samo dan posle u režiji momka koji se po zadatku našao to veče na našem najvećem stadionu. Srbija, region, sada i Evropa, čuli su priču o malom Gavrilu Đurđeviću zahvaljujući velikom srcu vatrogasca Đorđa Vukićevića, koji je bačenu kapitensku traku Kristijana Ronalda namenio prodaji, a novac u fond za lečenje malog Gavrila koji boluje od retke bolesti, spinalne mišićne atrofije.

Od tog momenta počela je licitacija, koju su najgori među nama pokušali da remete slanjem lažnih ponuda, a heroj Vukićević je o svom gestu pričao i za agenciju Rojters.

- Ronaldo je bio iritiran i bacio je traku koja je pala pravo kod mene - opisao je Vukićević najupečatljiviji trenutak utakmice.

Vukićević je rekao da je već bio spreman da proda bilo kakvu memorabiliju kako bi pomogao malom Gavrilu, kome je neophodno 2.5 miliona dolara da bi dobio lek, i da mu je Ronaldova traka bila dar sa neba - jedan od najvrednijih suvernira koji možete da dobijete.

- Cela moja ekipa, moji vatrogasci, složili su se da ovo ide za malog Gavrila - priča Đorđe.

đorđe vukićević Foto: instagram/zagavrilovupobedu

Rojters podseća da Gavrilo dolazi iz sela Čumić u Šumadiji, nedaleko od Kragujevca i dodaje da je porodica dosad uspela da sakupi pola miliona evra za lek. Majka Nevena, koja je u međuvremenu upoznala Đorđa i zahvalila mu se na svemu što čini za Gavrila, rekla je da će novac od prodaje Ronaldove trake biti značajan doprinos ka konačnom cilju.

- Nismo mogli da verujemo da neko ko nas ne poznaje... da će uzeti traku i staviti je na aukciju i tako pomoći našem detetu - kaže ona.

Do sada, najveća ponuda za traku iznosi šest miliona dinara, što je oko 60.000 evra.

- Ova kapitenska traka, o kojoj su pisali svi svetski mediji i koje je privukla pažnju velikog broja ljubitelja fudbala, može biti vaša ako se uključite u našu humanitarnu akciju - poručuju iz organizacije koja poziva ljude da pomognu malom Gavrilu.

Video: Gavrilo maše ručicama i igra se, uhvatio se u koštac sa opakom bolesti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Daj Bože

    2. april 2021 | 01:32

    Fazon bi bio da cela portugalska reprezentacija otkupi njihovu kap. traku

  • 2. april 2021 | 01:17

    Bravo!

  • POLICAJAC

    2. april 2021 | 08:17

    Gde mi to zivimo.Lecenje 2,5 miliona za dete kome treba pomoc.Ko odredjuje te cene?Nemas-crkni.A humanost?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA