≫ 

Stanojević pred nastavak Superlige: "Neću ni da idem na derbi ako ne pobedimo Metalac"

Rekao sam saradnicima iz stručnog štaba da mi taj duel u sredu neće ništa značiti, niti imati smisao ako ne pobedimo sutra

  • 16
Aleksandar Stanojević Foto: Marko Jovanović

Najteže su utakmice pre i posle večitog derbija, tvrdi trener Partizana Aleksandar Stanojević, koji je i jesenas sa ekipom prošao "toplog zeca" pošto je na gostovanju u Gornjem Milanovcu neplanirano izgubio dva boda (1:1), obarajući značajno nivo samopouzdanje tima i na meču sa Crvenom zvezdom, takođe okončanim remijem.

U odnosu na tadašnji period crno-beli su u potpunosti promenili utisak o sebi, složili kockice i ušli u ubitačnu seriju pobeda, koja, ako je suditi po porukama iz tamošnjeg tabora, pred sutrašnji duel u Humskoj prilično plaši Metalac (19.05, Arena sport).

Stanojević, pak, iako opterećen činjenicom da će tek danas okupiti kompletnu ekipu posle povratka reprezentativaca, ukazuje poštovanje rivalu i ističe da bi odlazak na derrbi potpuno izgubio smisao ukoliko bi se dogodilo nešto nepredviđeno u utakmici sa Metalcem.

- Najteže utakmice su pre i posle derbija. Imali smo situaciju da smo jesenas remizirali sa Metalcem, potom i u derbiju, a onda izgubili u Nišu. Zato i kažem: šta mi znači da igramo derbi ako ne pobedimo sutra?! Nadam se da ćemo biti pravi - rekao je Aleksandar Stanojević.

U kakvom su stranju povratnici iz reprezentacija?

- Natha i Asana nisam još ni video. Sigurno su umorni, jer smo i pre njihovih obaveza igrali u ritmu sreda-subota. Ne znamo još zato ko će da igra, pošto ne znamo u kakvom su stranju. Videćemo na treningu kakva je sitaucija.

163. Večiti derbi Foto: Nikola Tomić

Slažete li se sa Žarkom Lazetićem da je Partizan u "ludoj" formi?

- U dobroj smo formi bili do sada, dobro igrali, ali sve je to varljivo, jedan meč može sve da promeni. Poštujemo Metalac, jer imaju dosta igrača i trenera iz škole Partizana, a igraju na dostojanstven način. Respektuju bivši klub, a daju maksimum i igraju za sebe i jedna su od retkih ekipa koje nismo pobedili. Lazetić je trener koji bi i sada mogao da preuzme Partizan, jer je pokazao da je takmičar, da njegov tim igra dobar fudbal i da ima personaliti i kapacitet za naš klub.

Hoće li biti rotacija u postavi usled reprezentativnih obaveza igrača, ali i činjenice da je derbi u sredu?

- Imamo četiri dana do derbija i nema potrebe da se odmaraju igrači. Igreaćemo sa najjačim sastavom, uz pomenuti problem da dva igrača još nisu došla iz selekcija. Ima umornih igrača i zato možda želim da izvedem sveže, najspremnije igrače. Kazao sam i stručnom štabu da neću ni da idem na derbi ako ne pobedimo Metalac!

Da li vam je drago što u selekciji Crne Gore ima sedam, osam igrača iz Partizana?

- Pratim sve njihove mečeve i zaista volim Crnu Goru, a pogotovo kada imamo svoje igrače tamo. Želim im sve najbolje od srca. Imaju u sastavu dosta naših igrača, ali to nije presudno.

Žan Kristof Bajbek je u problemima sa povredama i teško će se i posle leta zadržati u Humskoj. Stanojević kaže da na njegove povrede niko ne može da utiče.

- Žao mi je što ga prate povrede i to uglavnom neke bezazlene, koje ga odvoje od tima. Pričamo često, ali na te stvari je teško uticati.

Smatrate li da su četvorica mladih igrača koji su nedavno suspendovani, pa vraćeni naučili lekciju?

- Svi se mi u Partizanu svakoga dana dokazujemo. Prvo ja i stručni štab, pa igrači. U pauzi su sjajno radili, ali jedan trening može da promeni stav. U Partizanu je sve važno... - zaključio je Aleksandar Stanojević.

Video: Trener Partizana nakon ubedljivog trijumfa i u Bačkoj Palanci

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kursumlija

    2. april 2021 | 15:54

    Pita Zeljko Pantic Terzu,Terzo koliko je sati?a ovaj ce -9 do -12 😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  • Zunjac

    2. april 2021 | 16:00

    Madaj sta kazes,to da izjavi trener jedno recimo velikog kluba,.E sramoto jedna,i vi pricate kako je jedan od .ajboljih trenera!!!!

  • Iggy

    2. april 2021 | 15:49

    Nema Toleta prijatelju, zato ces sa Metalcem uzeti jedan bod a protiv Zvezde ces biti manji od makovog zrna!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA