≫ 

Engleski novinari "spopali" Parkera zbog Mitrovića: "Razumem frustraciju, verujem da se vratio"

Trener Kotadžersa nije ostao ravnodušan na partije svog napadača u dresu Srbije

  • 8
Aleksandar Mitrović, penal, FK Fulam Foto: AP/Tanjug

Menadžer Fulama Skot Parker jednostavno će morati da pronađe mesto u timu za Aleksandra Mitrovića, jer to bi verovatno uradio svaki trener posle nedelje u kojoj je srpski napadač u tri meča dao pet golova. Istina, uradio je to u dresu reprezentacije, ne kluba u kome dugo traži formu, međutim teren je jedino merilo, a najbolji golgeter Srbije svih vremena tamo se snalazi kao riba u vodi.

- Razumem frustraciju, ali verujte da je Mitar najviše isfrustriran ovom situacijom. Ovo je profesionalni sport i ponekad postoje mali prekidi - počeo je Parker priču o Mitroviću, koja je najviše zanimala engleske novinare.

Podsećamo da je Mitrović ove sezone u Fulamu dao tek dva gola, oba protiv Lidsa u porazu od 4:3, još u septembru.

- Gledam baš put koji je prešao u poslednjih godinu dana... Nije bio fit da igra finale plej-ofa na Vembliju. Imao je onda dobar ritam u predsezoni, pa je naišao nešto teži period za njega, a onda je na sve to imao i kovid. Onda je promašio onaj penal za Srbiju, ali to su stvari koje jedan igrač često prolazi - sumirao je Parker Mitrovićev skorašnji trnovit put.

- Ponekad je igraču jednostavno potrebno vazduha da se sabere i pregrupiše, da skine pritisak sa sebe, a ako ima kvalitet i talenat, i radnu etiku, vratiće se jači tamo gde je i bio pre krize, i verujem da je to slučaj i sa Mitrom - kaže Parker.

Aleksandar Mitrović, penal, FK Fulam Foto: AP/Tanjug

Menadžer Fulama nije ostao ravnodušan na učinak našeg napadača u dresu Srbije na tri utakmice.

- Pet golova na tri meča, oduševljen sam Mitrom - kaže, pa dodaje:

- Svi smo videli koliko su mu ti golovi bili važni, bio je emotivan, i koliko se dobro oseća kada daje golove sa pozicije centralnog napadača. Pošteno je reći da je Mitro ove sezone imao uspone i padove, ali i to da je protekle nedelje bio fenomenalan. To je rezultat njegovog rada i treninga u protekle 3-4 nedelje, a golovi su stigli kao rezultat toga.

Na kraju, Parker kaže kako veruje da je Mitrović ponovo onaj stari.

- Njemu treba malo samopouzdanja, talenat je uvek bio tu. Dešava se da napadači imaju taj pad samopouzdanja s vremena na vreme i sigurno da želim da verujem kako mu se ono povratilo - zaključio je Parker.

Fulam u nedlju igra protiv Aston Vile.

Video: Mitrović objasnio novu proslavu gola: Zove se mafija!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Рр

    2. april 2021 | 20:51

    Зато и фулам испада из лиге,кад си ти тренер,а митро ти није добар..

  • Vukodlak

    2. april 2021 | 21:15

    Pa ni piksi nije imo mest u olimpiku, vodio ga nemac, a u tom momentu je bio medju najboljim igradzem EVROPE. Nama si doneo radost, a oni mogu da te mrze.

  • NS

    2. april 2021 | 22:15

    Ako nema za njega mesta u Fulamu, ima u nekom boljem klubu sigurno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA