≫ 

Linglong Superliga u rangu sa ligom Lesotoa po visini sponzorskog ugovora

Surova realnost naše elitne lige

  • 17
lopta

Foto: MN Press

Zanimljiva vest stiže nam iz malene afričke države Lesoto, gde je fudbalska liga u prekidu još od januara usled pandemije korona virusa. Odigrana su tek četiri kola i pitanje je kada će se sezona nastaviti, a to donosi potencijalno ogroman problem i ligi i svim klubovima.

Naime, glavni sponzor takmičenja, kompanija "Vodacom", prema ugovoru sa ligom dužna je da isplati toj fudblalskoj organizaciji 8.500.000 lotija, što je blizu 500.000 evra, ali samo ukoliko se odigra 90 posto mečeva u sezoni.

Trenutno, vrlo je neizvesno da će se taj fond utakmica odigrati i klubovi su s pravom zabrinuti zbog novonastale situacije, jer su egzistencijalno ugroženi.

 

Međutim, ova vest je za nas neobično interesantna upravo zbog visine ugovora koji liga Lesotoa ima sa glavnim sponzorom, jer gotovo identičan iznos i Superliga ima sa svojim glavnim partnerom - kineskom kompanijom Linglong.

Podsećamo, Superliga je 2019. godine sklopila trogodišnju saradnju sa ovom kompanijom za proizvodnju guma, vredan 1.3 miliona evra. To je oko 450.000 evra po sezoni, a taj novac, barem bi trebalo, da se raspoređuje klubovima, pa se dolazi do zaista simbolične sume koja ide na adrese superligaša.

Kako bilo, na ovom primeru smo saznali da nam je liga, makar u ovom segmentu, u rangu sa jednim Lesotom.

Pre večitog derbija u sredu, Zvezda ima zadatak da danas (17.00) nastavi seriju pobeda na gostovanju Napretku u Kruševcu i mirno sačeka najvećeg rivala. Kvota na dvojku je 1,13, a na Sigurnu pobedu (trijumf bez primljenog gola) 1,68. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Napredak - Zvezda

Čak 18 pobeda u zvaničnim mečevima vezao je Partizan od 31. oktobra i želi da upiše i 19. pred večiti derbi u sredu. Večeras (19.05) mu u Humsku stiže Metalac, a kvota na keca je 1,12, dok je na kombinaciju 1&3+ 1,48. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan - Metalac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jaaa

    3. april 2021 | 09:56

    Kakav savez takva liga!

  • Xxx

    3. april 2021 | 10:14

    Takav nam je i kvalitet fudbala koji se igra.. Za bolje i nismo..

  • 123

    3. april 2021 | 10:05

    Ogledalo rada fudbalskog saveza, pola miliona godisnje za fudbal, a 2 miliona za dzep

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA