≫ 

Zvezda pregazila Napredak i upisala 17. uzastopnu pobedu pred večiti derbi s Partizanom

Lagana pobeda Zvezde u meču protiv Napretka u Kruševcu

Aleksandar Katai

Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde uspeli su bez ikakvih većih problema da savladaju Napredak na gostovanju u Kruševcu, te da se tako na pravi način uvedu u večiti derbi koji ih čeka u sredu na stadionu „Rajko Mitić“ protiv sastava Partizana. Tim Dejana Stankovića danas je svog rivala slomio sredinom prvog poluvremena, kada je postigao dva gola u kratkom vremenskom intervalu, a onda tu prednost sačuvao do samog kraja duela - 1:4 (0:2)!


 NAPREDAK - CRVENA ZVEZDA 1:4 (0:2)

/Milunović 73 - Katai 21p, Falčineli 25, Ben 71, Pavkov 77/

 

Stadion: Pod Bagdalom, Kruševac

Sudija: Jovan Šegrt

 

Napredak (4-2-3-1): Živković - Marinković, N. Milovanović (od 82. Đeković), Mršić, Spremo (od 82. Laban) - Zonjić, Kostić - Čečarić (od 62. Melunović), Kočić (od 77. Zeljajić), Milošev (od 62. Milunović) - Bačanin

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan - Gobeljić, Pankov, Degenek, Gajić - Sanogo (od 46. Ben), Nikolić - Ivanić (od 69. Ivanić), Katai (od 46. Petrović), Gavrić (od 69. Falko) - Falčineli (od 75. Pavkov)

ŽUTI KARTONI: Spremo (Napredak)


Bila je ovo ukupno sedamnaesta vezana pobeda za Crvenu zvezdu u nacionalnom šampionatu, pošto je poslednji put Javor uspeo da im uzme bodove i to odmah nakon prethodnog večitog derbija. Samim tim, ova pobeda došla je kao šlag na tortu, pa ako se ne desi iznenađenje nešto kasnije u duelu Partizana i Metalca, oba večita rivala će u ljuti okršaj uneti sjajne nizove trijumfa.

Što se tiče današnjeg meča Pod Bagdalom, sve je bilo u znaku Crvene zvezde. Možemo reći da Napredak tokom čitavog prvog poluvremena nije uspeo da uputi konkretan šut ka golu, dok je tim Dejana Stankovića imao kompletnu terensku inicijativu. Tek u nastavku utakmice su domaći fudbaleri probudili, pružili kakvu-takvu borbu, ali svakako nedovoljnu da se ugrozi pobeda aktuelnog šampiona Srbije.

Fudbaleri Crvene zvezde imali su inicijativu u uvodnoj trećini prvog poluvremena. Već u 3. minutu je Gavrić poslao nebu pod oblake nakon slobodnog udarca koji je izveo Aleksandar Katai. Posle nekoliko minuta nešto „jalovije“ inicijative tima Dejana Stankovića, sudija Jovan Šegrt odlučio je da u 21. minutu pokaže na belu tačku.

Činilo se da je tada Spremo igrao rukom u kaznenom prostoru, Šegrt jednostavno nije imao nikakvu dilemu u toj situaciji, a odgovornost je rešio da preuzme Aleksandar Katai. Iskusni fudbaler Zvezde je šutirao u desnu stranu, dok se golman Živković bacio u suprotnu i to je bilo dovoljno da crveno-beli ovde povedu.

A eto, nisu prošla ni puta četiri minuta kada je Zvezda uspela da duplira prednost Pod Bagdalom. Mirko Ivanić odapeo je pravu strelu sa 30 metara, golman Napretka je to sjajno odbranio, ali nije uspeo da se sačuva udarca koji je uputio Falčineli iz odbitka sa nekih pet metara iskosa. Jednostavno, odbrana Kruševljana ga nije lepo pokrila i napadač tima iz Beograda nije imao težak posao, pa je od 25. minuta crveno-beli sastav imao 0:2.

Napadački fudbal Crvene zvezde videli smo i u završnoj trećini prvog poluvremena. Igralo se po jako teškim uslovima i velikom pljusku koji je tokom čitavog meča padao u Kruševcu. Katai je u 33. minutu šutirao daleko van okvira gola, dok je samo sedam minuta kasnije Ivanić izblokiran u petercu, iako je možda mogao već tada da u potpunosti reši pitanje pobedika. No, sa prednošću od dva pogotka se otišlo na veliki odmor.

Već u drugom minutu nastavka je Zvezda ponovo mogla do gola. Mirko Ivanić se tada našao u šansi jedan na jedan sa golmanom Napretka, ali je šutirao pored samog gola. Tada su se Kruševljani donekle trgli, uspeli su da vežu nekoliko solidnih napada, a Milošev je u 58. minutu uputio prvi udarac ka Milanu Borjanu, ali se kanadski golman jako dobro snašao.

No, u 71. minutu je faktički sve rešeno. Barem se tako činilo. Falko je sjajno izveo kazneni udarac, koji je golman domaćih jedva uspeo da odbrani, ali nije mogao da se sačuva od odbitka koji je došao na noge Benu. Ovaj je samo imao posao da loptu smesti u praznu mrežu, što je i učinio.

Dva minuta kasnije, Napredak je dao znak života. Uspeo je Milunović lepo da primi loptu u kaznenom prostoru i da iz voleja iz prve puca ka golu Zvezde. Savladao je Milana Borjana i tako dao određenu nadu crveno-belima iz Kruševca da bi mogli do nekakvog čuda.

Ali tačku na sve stavio je Milan Pavkov i to samo nekoliko sekundi nakon što je kročio na teren. Bio je to njegov drugi ili treći kontakt od kako je ušao ka izmena. Primio je loptu negde u srcu kaznenog prostora, šutirao zaista lepo i savladao golmana Živkovića četvrti put danas.

Do kraja utakmice prilika nije ni bilo, pa je Zvezda upisala pobedu vrednu nova tri boda i pozitivnog raspoloženja pred večiti derbi u sredu u Beogradu na stadionu „Rajko Mitić“.

LINGLONG SUPERLIGA SRBIJE - 29. KOLO

 

Petak

Vojvodina - Novi Pazar 1:0 (0:0)

TSC - Proleter 2:0 (1:0)

Mladost - Radnički Niš 4:1 (0:0)

Voždovac - Mačva 0:0

Čukarički - Spartak 5:1 (2:1)

Subota

Inđija - Rad 1:0 (0:0)

Javor - Bačka 1:1 (0:1)

Radnik Surdulica - Zlatibor Čajetina 2:1 (0:0)

Napredak Kruševac - Crvena zvezda 1:4 (0:2)

19.05: Partizan - Metalac

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neutron

    3. april 2021 | 18:08

    Delija sam i misljenja sam da nije bio penal, vise rame nego ruka... uglavnom bilo bi lepse da nam ne sude nijedan penal, cak i kada jeste, jer smo kvalitetniji od ostalih timova u Srbiji, liga nije jaka i to je realnost, a Zvezda je dosta bolja nego sto je ranijih godina bila. Penali su samo "slamka" za koju se hvataju ostali ocajni navijaci kako bi pljuvali, cak i kada Zvezda postigne jos 4-5 golova pored penala...

  • Kursumlija

    3. april 2021 | 17:29

    Al Gromade prate mukice nadali se kiksu😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂idemoooooo breeeeeeerrrr placiteeeerrrrrrrr

  • Kursumlija

    3. april 2021 | 17:26

    Idemo bre grobari placiteeeeeee

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA