Bliži se kraj velike ere u Mančester junajtedu: De Hea posle deset godina ne leto odlazi iz kluba?

Tako barem jutros pišu engleski mediji

  • 3
David de Gea, David De Hea

Foto: Tanjug/AP

Kako stvari stoje, blizu smo realizacije onoga što je do pre samo nekoliko meseci delovalo neostvarivo. Jasno je da se David de Hea neće pomiriti sa činjenicom da bude rezervni golman u Mančester junajtedu, a ne planira da oprosti ni evro svom sadašnjem klubum sa kojim ima još dve i po godine ugovora. Samim tim, Đavoli će sigurno izvući deblji kraj, a Španac će vrlo brzo napustiti kormilo engleskog velikana.

Izgubio je De Hea mesto na gol-liniji od Dina Hendersona, a Solskjer mu sigurno neće ponovo pokloniti svoje poverenje. Svestan je toga i španski golman, ali će morati da spusti svoja očekivanja ukoliko planira da nastavi negde drugde. Njegova cena je jednostavno previsoka, a to se može reći i za njegova primanja u Junajtedu.

Kamen spoticanja je upravo 20.000.000 evra koliko on godišnje zarađuje, što je zaista nezamislivo za ostale klubove. Ako bi mu isplatio sezonu, Junajted bi verovatno mogao da ga prosledi u PSŽ, što je prema pisanju engleskih medija trenutno najrealnija opcija.

Ono što je intersantno jeste da se u klubu sprema veliko čišćenje kada je reč o golmanima. Romero je već otišao, a Li Grant i Žoel Pereira koji je na pozajmici će postati slobodni igrač već ovog leta. Ako De Hea ode, moraće neko iskusan da dođe i da ga zameni.

De Hea je među Đavolima već deset godina, stigao je iz Atletika i često je bio u pregovorima sa Real Madridom, pre svega zbog želje da se vrati u Španiju, pošto je njegova devojka isticala da joj se ne sviđa život u Englskoj. Međutim, velika plata njenog supruga naterala je da se predomisli, ali se stvari ponovo menjaju na drugu stranu.

Video: Golčina s pola terena u Superligi: Nekad Dejan Stanković Nojeru, a sada igrač Bačke golmanu Javora

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA