≫ 

Bojović ušao u istoriju Superlige, sad je i on najbolji strelac domaćeg takmičenja svih vremena

Napadač Mladosti sa dva gola protiv Radničkog stao uz rame golgeteru Rada

  • 0
milan bojović Foto: MN Press

Ostvarenje vredno svakog poštovanja upisao je napadač lučanske Mladosti Milan Bojović (33) koji je sa dva gola protiv Radničkog iz Niša dostigao brojku od 72 pogotka u elitnom domaćem takmičenju. Na taj način on se izjednačio sa dosadašnjim liderom na listi najboljih golgetera lige svih vremena Andrijom Kaluđerovićem.

Sada će uporedo njih dvojica, osim borbe koju vode da sačuvaju svoje timove u ligi, paralelno gledati i da se opet izdvoje na čelu najboljih strelaca domaćeg šampionata svih vremena.

- Interesantno je da smo Andrija i ja veliki prijatelji, kao kadeti smo igrali zajedno u reprezentaciji, čak smo bili i cimeri. Ima još dosta da se igra do kraja sezone, sad smo na 72:72 - kaže Bojović za Mozzart Sport.

Nije mala stvar biti među najboljim golegeterima lige.

- Naravno da mi znači ovaj rekord, svaki napadač živi od golova, svaki pogodak se broji. Imao sam negde u podsvesti i sada protiv Radničkog da stižem do rekorda. Svakako da mi prija, ali nisam opterećen tim rezultatom da ću da ga jurim po svaku cenu. Ako na kraju sezone Kaluđerović budu ispred mene, od srca ću mu čestitati.

Bojović je u seniorskoj karijeri koja traje od 2004. godine igrao za Radnički Stobeks, Srem, Teleoptik, Čukarički, Jagodinu, Vojvodinu, Panetolikos, Bnei Sakin, Larisu, Kisar, Žetsu, Radnički Niš i u tri navrata za klub iz rodnog grada, Mladost iz Lučana.

Atletiko je sve bliži tituli, ali daleko od toga da je miran. Večeras (21.00) ga čeka nezgodno gostovanje Sevilji, i ako to prođe, biće svakako mnogo bliži osvajanju Primere. Kvota na dvojku je 2,75. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Sevilja - Atletiko.

Vrlo je izvesno da će Mančester Junajted obezbediti plasman u Ligu šampiona, ali da bi se to desilo, mora do kraja Premijer lige da lako rešava mečeve poput večerašnjeg (20.30) na Old Trafordu. Kvota na keca je 1,65. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Mančester Junajted - Brajton

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA