Ne pomaže Oblak, seva u Primeri: Atletiko poražen u Sevilji, Barsa može da priđe na samo bod!

Imali su Madriđani sreće da već nakon osam minuta nisu bili u minusu od jednog gola

  • 1
Sevilja savladala Atletiko Foto: Tanjug/AP

Sada je već sve otvoreno! Fudbaleri Atletiko Madrida poraženi su u 29. kolu Primere na gostovanju Sevilji sa 1:0 i Barselona će imati priliku da pobedom u utorak protiv Valjadolida priđe na samo bod od "jorgandžija"!

Postaje neverovatno gusto i zanimljivo u španskom prvenstvu, a za to je zaslužna Sevilja koja se borila i parirala Atletiku, te na kraju prelomila u drugom poluvremenu golom Markosa Akunje.

Imali su Madriđani sreće da već nakon osam minuta nisu bili u minusu od jednog gola. Sudija Mancano je pokazao na belu tačku i Lukas Okampos je imao priliku da dovede Andalužane u vođstvo, ali je golman Oblak sjajno pročitao stranu i odbranio.

Igralo se nakon toga nešto tvrđe, Sevilja je imala više šansi, više je šutirala na gol, a nagrada je stigla 20 minuta pre kraja susreta.

Protrčao je Hesus Navas po desnoj strani, dobio je pas između beka i štopera, te gađao drugu stativu gde se našao Akunja koji je glavom pogodio dijagonalni ugao za, ispostaviće se, konačnu pobedu domaćina.

Gosti su imali primedbi, ne na sami gol, već zato što je u prethodnoj akciji Okampos reagovao rukom na centaršut Tripijea, ali arbitri nisu reagovali na to.

Neverovatnu šansu je propustio Korea u prvom minutu nadoknade kad mu se lopta odbila direktno na nogu, ali je Bono reagovao sa nekih 6-7 metara, lepo skratio ugao i obezbedio uspeh.

Nemanja Gudelj je ušao u igru u 87. minutu umesto Đordana, te je imao priliku da proslavi sa saigračima novi trijumf.

Ovo je prvi poraz Ćola Simeonea nakon pet godina od Sevilje, a došao je baš u lošem momentu. Atletiko je ostao na samo tri boda od Reala, a Barsa će imati priliku da dođe na bod od "jorgandžija" ukoliko pobedi Valjadolid u utorak.

Video: Obrukaše se i Holender i Jović u sekundi: Promašili su celu loptu jedan za drugim sa pet metara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA