Igrači Partizana motivisani pred derbi: "Idemo na pobedu, biće drugačije bez publike na tribinama"

U taboru crno-belih ubeđeni su da mogu da produže pobednički niz na stadionu ljutog rivala

  • 11
Filip Holender Foto: Youtube / Printscreen

Bližimo se velikom okršaju između Crvene zvezde i Partizana u okviru 30. kola Linglong Superlige Srbije (18.00, Arena Sport 1). Obe ekipe u meč ulaze sa ogromnim ambicijama, s obzirom na to da u susret unose pozamašne nizove pobeda, od kojih će neki biti prekinut, a možda i oba, ukoliko na delu vidimo nerešen rezultat.

Trenutno je Partizan taj koji drži duž niz pobeda, pošto ih ima ukupno 19 vezanih, pa zbog toga nije ni čudno što njegovi fudbaleri sijaju pred okršaj na stadionu „Rajko Mitić“. Tako je Filip Holender istakao da će njegov tim ići na pobedu.

- Fantastičan osećaj, kao što i svi znaju. Najveća utakmica za Partizan, za klub za navijače, tako da jedva čekam. Postoji adrenalin, naravno, pričam sa igračima, ali nisam toliko mlad, imam iskustva sa velikih utakmica. Ali ovo je poseban meč, gledao sam neke snimke, prethodne derbije, pogotovo sa navijačima, kojih ovoga puta nažalost neće biti. Želje i očekivanja naravno pozitivna uvek, moramo tako razmišljati. Na pobedu idemo, ali protivnička ekipa ima takođe sjajan niz pobeda. Bolji će pobediti – rekao je napadač crno-belih.

Na njega se nadovezao Aleksandar Miljković, koji kaže da će se osetiti nedostatak publike na tribinama, ali da to ne bi smelo da utiče na fudbalere Partizana da pruže sve što mogu.

- Dobar je period iza nas, ali derbi je specifična utakmica za koju se kroz istoriju pokazalo da je trenutna forma nebitna, bitni su neki detalji, sitnice, za koje mislim da mi imamo i posedujemo kao tim i ekipa. Idemo tamo da pobedimo. Odigrali smo na JNA jedan takav derbi, to je za mene bilo prvo iskustvo bez publike, već smo naviknuti u poslednje vreme da igramo bez navijača. Derbi je draži kada su oni tu. Zbog nekih situacija između nas samih na terenu je možda dobro, zbog veće doze adrenalina je publika bitna, ali šta je tu je, takva je situacija – istakao je Miljković.

Za kraj, par reči o derbiju rekao je i Saša Zdjelar, koji ističe da je na nekim ranijim okršajima sa Zvezdom pokazao koliko mu večiti derbi znači.

- Svaki derbi je novo dokazivanje, ja to uvek kažem. Neka nova je utakmica i nešto novo... Ova utakmica je mnogo važna za nas, svi to dobro znamo, posle 19 utakmica i 19 pobeda. Mi hoćemo da nastavimo niz i daćemo sve od sebe da se pripremimo što bolje. Derbi meni znači puno, mislim da sam to pokazao u nekim prethodnim susretima, jer derbi je najveća utakmica našeg fudbala, tako da za svakog od nas je posebno bitno. Mislim da mi imamo najviše pobeda u nizu, da su oni posle nas, oni i mi igramo dobar fudbal. Daćemo sve od sebe da izađemo kao pobednici, derbi bez publike je derbi drugačijeg sadržaja. Sa publikom je to drugačije, ko se brže prilagodi, taj pobeđuje – zaključio je Zdjelar.

Video: Stanojević objasnio pretnju da neće ići na derbi ako se ne pobedi Metalac: Tamo ćemo da uživamo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Olimdar

    5. april 2021 | 13:43

    Teraj to tovarnim vlakom za Zagreb i da se nikada više ne vrati taj hrvatski Tudjmanov klub.

  • 5

    5. april 2021 | 13:42

    HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA 🌟🌟🌟 VEĆ JE JEDNOM BILO BEZ PUBLIKE,PRIMILI ste 4 franjevci A TREBALO JE BAR 8 🌟🌟🌟32.TITULA🌟🌟🌟

  • Др

    5. april 2021 | 13:36

    А шта , синко, ako пукнете? Мног си ти нешто сигуран! Није исто, Металац, Рад, Инђија .....и клубови Лиге шампиона! То је велика разлика између Загреба, и Београда!!!! Извини на искрености( што вама никада није била врлина)!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA