Hrvat se prisetio meča protiv Partizana: Nisam spavao celu noć, dobio sam gastritis zbog promašaja

U pitanju je dvomeč crno-belih protiv Kroacije 1997. godine

  • 8
Silvio Marić Foto: MN Press

Izbacivanjem Totenhema u osmini finala Lige Evrope, fudbaleri Dinama iz Zagreba napravili su istorijski rezultat za klub koji će pokušati da poprave i u dvomeču sa Viljarealom koji počinje u četvrtak.

Nekadašnji as Modrih Silvio Marić takođe se slaže da je trijumf protiv Engleza najveći do sada, veći i od onih koje je Dinamo, doduše tada pod imenom Kroacija posle rata ostvario protiv Seltika i Partizana.

- Seltik je bio istorijski meč, jer smo tada prvi put ušli u Ligu šampiona. S Partizanom je bilo nešto drugo, to nema veze s ovim, jer se osim na fudbal gledalo na neke druge stvari. Zato mislim da je trijumf protiv Totenhema najveća pobeda ikada - rekao je Marić za "tportal" i nastavio da priča o tom meču sa crno-belima 1997. godine:

- Utakmica s Partizanom bila je priča za sebe. Prva utakmica velikih suparnika iz bivše države, relativno brzo nakon rata, stadion JNA u Beogradu, stvarno nešto specifično. Mislim da takve utakmice više nikad neće biti. Imala je posebne emocije, konotacije. Iako nije bilo nijednog incidenta. Ni u Beogradu, ni u Zagrebu. Ta je utakmica bila posebna jer imam utisak da smo mi bili puno više u nekom grču od njih. Nismo smeli da izgubimo. Ne da smo bili favoriti, nego smo bili bolja ekipa. I to se pokazalo u dve utakmice.

Partizan je u Beogradu dobio sa 1:0, dok je tadašnja Kroacija u revanšu dala pet golova (5:0) i tako prošla dalje. Sam Marić je bio dvostruki strelac na Maksimiru.

- Oni su u prvoj pobedili 1:0. Tada sam je promašio barem tri velike prilike, Mark Viduka isto. I zato smo izgubili. I neka ti u Zagrebu, recimo, svira penal, pa ga daju, onda moraš dati tri gola. A to i nije baš jednostavno. Moglo je to otići u drugom smeru, ali sreća da nije jer smo odigrali pravu utakmicu i bilo je fascinantno.

- Sećam se da nakon te prve utakmice zbog svih tih promašaja nisam spavao celu noć. Dobio sam i gastritis. Netipična nervoza. Ima utakmica u kojima pobediš, izgubiš, promašiš nešto i proživljavaš. Ali nakon te utakmice toliko sam se živcirao. Nisam mogao da dočekam revanš, nisam mogao da spavam sedam dana. Jedva sam čekao da probam da se iskupitm i popravim ono što sam zeznuo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    5. april 2021 | 19:08

    Која је то била брука...читао ја како су се спрдали са њима, као установили нов начин бројања..1,2,3,4, пртзн,6...

  • janko

    5. april 2021 | 19:45

    Gradski derbi.Samo ne znam za koga je tudjman onda navijao njegovi i jedni i drugi.

  • Partizan iznad svih

    5. april 2021 | 18:58

    Prvo kao prvo Partizan je veliku gresku naoravio sto je tada prodao Čirića, Čakara, Hristova....... Podmladio je tim... A Dinamo je sastavio igrace sve iz repretentacije hrvatske tadašnje. Al svedno smo vas u Beogradu dobili nije bitno sto ste bili bolji pobeda se piše. Uostalom videlo se je dve godine kasnije kad je tim iskusniji kad smo pregazili šampiona hrvatske Rijeku 1999 u BG 3-1 i u Rijeci 3-0. A dinamo i onako ima slab medjusobni skor od Partizana tako, da niste nam interesantni. A i petardu ste primili dva puta kroz istoriju od Partizana.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA