≫ 

Legende nikada ne umiru: Kakav je Zvezdaš bio Tozovac, ljubav prema crveno-belima i poruka Džajiću

Tozovac je ispričao i jednu anegdotu sa igračima Partizana, tačnije sa slavnim Veliborom Vasovićem

  • 3
Predrag Živković Tozovac Foto: ATA images

Slavni i legendarni pevač Predrag Živković Tozovac, koji je preminuo od posledica korona virusa, bio je veliki navijač Crvene zvezde, svoju ljubav prema crveno-beloj boji nikada nije sakrivao, a rodila se još kada je bio dete.

Najlepše je podsetiti se ovakvih momenata pred derbi, a kako se kod Tozovca rodila povezanost sa klubom koji još uvek nije imao uslove igranja na Marakani.

- Od kada sam još na zemljanom terenu, pedesetih godina prošlog veka gledao Rajka Mitića. Tada se rodila ljubav, koja traje i danas, sa tim što danas manje pratim, odnosno ne idem na stadion. Da ti sine, dočaram to vreme. To nije bila Marakana, ona je došla kasnije. To je bila neka šljaka, ali je gledalaca bilo mnogo i svi su dolazili da gledaju Mitića. Mnogo su daleko te godine - ispričao je pre tri godine Tozovac za Kurir.

Šta želi Zvezdi, nije umeo da artikuliše na najspretniji način, ali za Novu, 1980. godinu, je izjavio nešto što mnogi Zvezdaši imaju na duši.

- Želim im mnogo štošta! Ne znam šta ne želim kao zvezdaš. Fudbalerima da se što bolje slažu, što više zdravlja, manje povreda u igri, dostojne protivnike i mnogo dobre igre. Direktoru i mom prijatelju, želim što manje glavobolje, a ako ih bude imao - neka se obrati meni, doneo sam dosta dorbih aspirina iz Amerike. Obožavaocima i navijačima Zvezde mnogo prijatnih trenutaka na utakmici ovog velikog kluba - kazao je Tozovac, a za prijatelja aludirajući na Dragana Džajića.

Tozovac je ispričao i jednu anegdotu sa igračima Partizana, tačnije sa slavnim Veliborom Vasovićem.

- U vreme kada je Partizan igrao finale Kupa šampiona sa Realom (1:2), radio sam u Amsterdamu. Pevao i svirao sa ansamblom Beograd pola godine u jednom jugoslovenskom klubu. Tada sam se sretao i družio sa Veliborom Vasovićem, sjajnim fudbalerom, intelektualcem, koji je ostavio dubok trag u fudbalu - zaključio je Tozovac.

Derbi Crvene zvezde i Partizana igra se u sredu od 18 časova na stadionu "Rajko Mitić".

Video: Zvezda duplira vođstvo u Kruševcu: Živković nije ukrotio šut Ivanića, na pravom mestu bio Falćineli

Real će teško, a Liverpul sigurno neće do titule u domaćem prvenstvu, pa im je Liga šampiona jedini „spas“. A večeras (21.00) na Bernabeu baš ova dva kluba igraju u četvrtfinalu LŠ. Kvota na keca i dvojku je jednaka - 2,75, iks je 3,05, a GG3+ 2,05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Real - Liverpul.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kragujevac

    6. april 2021 | 12:16

    Rodjen u Šumadiji , pa ne će valjda da voli hrvatski klub partizan

  • mili

    6. april 2021 | 17:39

    Veliki pevac jos veci covek i Srbin neka mu je vecna slava u raju gde takvi samo i pripadaju.

  • Dalibor

    7. april 2021 | 15:06

    Voleo je zvezdu, a pogotovo su se voleli Dzaja i Tozovovac u hotelu Radmilovac.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA