≫ 

Navijači Partizana pred derbi izvukli neverovatnu Zvezdinu statistiku pobeda u poslednje 4 godine

Crveno-beli su od osvajanja Partizanove duple krune u sezoni 2016/17, pa do danas upisali samo četiri poraza

  • 45
FK Crvena zvezda, FK Partizan, 163.veciti derbi Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana će sutra na stadionu „Rajko Mitić“ odigrati novi večiti derbi (18.00, Arena Sport 1), koji će za razliku od nekih prethodnih imati veliki rezultatski značaj. U slučaju da pobedu odnese klub iz Humske ulice, prišao bi na samo šest poena iza ljutog rivala i imao bi prednost u direktnim okršajima. Stoga, na stolu je veliki ulog.

A kako to obično biva, počele su prozivke i prepirke navijača dve strane oko prethodnih rezultata i stanja u dva najveća srpska kluba. Tako su pristalice crno-belih odlučile da izvade papir i olovku i urade kompletnu statistiku mečeva Crvene zvezde od kako je Partizan uzeo duplu krunu u sezoni 2016/17.

I došli su do jednog frapantnog podatka. Naime, Zvezda je za to vreme odigrala ukupno 133 utakmice, a pobedu je odnela na ukupno 117 susreta, 12 puta je remizirala i samo četiri puta je bila poražena, što znači da je slavila na tačno 90% prvenstvenih mečeva. Navijači crno-belih dalje navode da takvu statistiku nije imao ni Dinamo Berlin, pa ni rumunska Steaua tokom osamdesetih godina prethodnog veka.

Pristalice Partizana podsećaju i da je za ovaj period odigrano ukupno devet prvenstvenih derbija od kojih je Zvezda dobila dva uz šest remija i jedan trijumf Partizana, koji je pored toga dobio i dva susreta u Kupu Srbije koji ne ulaze u ovaj ukupni obračun. Samim tim, kada bi se oduzeo ovaj učinak, crveno-beli bi u preostali mečevima imali skor – 115 pobeda, šest remija, tri poraza, gde procenat trijumfa iznosi 93%.

Navijačima crno-belih nije jasan ni podatak kako je moguće da od proleća 2017. godine, kada je Zvezda poražena od Partizana (1:3), pa sve do danas igrači u crveno-belim dresovima na stadionu „Rajko Mitić“ nemaju nijedan neuspeh, odnosno imaju 65 trijumfa i pet remija, od kojih su tri došla protiv Partizana u leto 2017. godine, proleće 2019. godine i u istom periodu godinu dana kasnije. Videćemo da li će se to promeniti ove srede.

Video: Biće vatreno na terenu, a tek u loži: Devojke i žene fudbalera Zvezde i Partizana prsa u prsa!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grta iz Lucana

    6. april 2021 | 16:56

    Kako ne shvatate...Zvezdu ne interesuje derbi, nju interesuje da bude prva i da igra Evropu...

  • ...

    6. april 2021 | 16:36

    Naravno da vam nije jasna statistika, protiv Zvezde igrate mržnjom i dajete sve, protiv manjih se ne ložite i gubite glupe mečeve...

  • 6+4+3=2

    6. april 2021 | 16:39

    partizan se fraduje pobedi u derbiju a zvezda se raduje sampionskim titulama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA