Kosanović udario po večitima: "Biće kao u rijaliti programu, oba kluba imaju ogromne privilegije"

Bez dlake na jeziku je pričao iskusni stručnjak o stanju u dva kluba

  • 7
Savo Milošević i Milorad Kosanović Foto: MN Press

Jedan od ljudi koji uvek voli da iznese svoje mišljenje povodom situacije u srpskom fudbalu je Milorad Kosanović. Nedavno je pričao o reprezentaciji pod vođstvom Dragana Stojkovića Piksija, a sada je rešio da progovori o večitim rivalima i njihovim serijama pobeda pred večerašnji večiti derbi.

On kaže da ga odlične igre Crvene zvezde i Partizana nimalo ne impresioniraju, pošto smatra da oba kluba imaju određene privilegije, a uz to je liga proširena na 20 klubova, što po njegovom mišljenju umanjuje kvalitet.

- Posle derbija biće kao u rijaliti programu - može biti samo jedan! Jedna serija pobeda, ili obe, biće prekinuta i to je valjda najveća draž predstojećeg odmeravanja snaga. Nisam ubeđen da će biti posebno blistava partija – rekao je Kosanović u razgovoru za Alo.

Dodaje ovaj stručnjak da bi bilo čudno da dva rivala ne pobeđuju u serijama, s obzirom na ogroman novac koji je uložen. Ali pomenuo je i drugu stranu priče.

- Ma kakvi, to nema veze sa realnom slikom. Sve je produkt očajne i glomazne lige. Ako ćemo realno, oba kluba imaju ogromne privilegije i bilo bi čudno da ne pobeđuju. Iza njih su logistika, budžetski novac, kupuju koga i koliko hoće. A opet, pogledajte prethodno kolo: i Zvezda i Partizan do prednosti su došli golovima iz sumnjivih penala. Ništa novo. Merilo je Evropa, a tamo ih nema. Znači, sve je badava – rekao je Milorad, očigledno zaboravivši da je Zvezda ove sezone dogurala do šesnaestine finala Lige Evrope.

Ne sviđa mu se ni činjenica da se u klubove dovode strani fudbaleri, a da se mesto ne daje mladim nadama srpskog fudbala, koji bi upravo morali da stasavaju u dresovima večitih. Nije ljubitelj ni pravila vezanog za „bonus“ igrače.

- Strani igrači koji se angažuju su sumnjivog kvaliteta, sa platama od 500 hiljada do milion evra! Nešto tu nije u redu. U Evropi ne donose prevagu, a na domaćem planu večiti rivali bi i bez njih bili dominantni. Mlade igrače treba pustiti da se prirodno razvijaju. Ako vrede i zaslužuju, igraće u prvom timu, a ne gurati ih na silu po slovu nekog izmišljenog zakona – istakao je Kosanović.

Kaže da bi večeras prevagu oko pobednika mogla da donese činjenica da Zvezda u rotaciji ima nešto više kvalitetnijih fudbalera od Partizana.

- Dobro, ako bismo išli do detalja, prednost Zvezde je što u rotaciji ima 20, za naše prilike, dobrih fudbalera, spremnih da u svakom momentu zauzmu mesto u timu, a Partizan ima možda 13-14 – zaključuje Kosanović u razgovoru za Alo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    7. april 2021 | 12:30

    Aman covece gde se ti i Zivadinovic gasite?? Kakve bre karijere imate kao treneri pa stalno kukate. Smetaju vam klubovi, uprave, navijaci, sudije, selektori, igraci, savez.... ima li kraja vasem kukanju?? Pa da ste neki uvazeni treneri vi bi imali pozamasne karijere van Srbije.

  • U jeee

    7. april 2021 | 12:13

    Posto litar rakije.

  • Severac

    7. april 2021 | 12:09

    Kosane, gotivio sam te kao trenera, ali si postao ko zadušna baba....Idi bre čoveče treniraj neki tim van zemlje ako već sve znaš....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA