≫ 

Odlazi Ilija Stolica, Orliće vode legende Partizana: Promene u mladoj reprezentaciji!

Ilija Stolica je posle osam mečeva na klupi Orlića završio svoj mandat

  • 15
Ilija Stolica

Foto: MN Press

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije dobija novog selektora! Kako Telegraf saznaje, postignut je dogovor da Ilija Stolica bude smenjen sa ovog mesta i umesto njega će Orliće ubuduće voditi legenda Partizana, Zvonko Živković, kome će pomagati još jedan bivši igrač Partizana, Dževad Prekazi!

Sve ovo aminovao je, kako saznaje Telegraf, direktor reprezentacije, Stevan Dika Stojanović, koji je nedavno postavljen na ovo mesto posle dolaska Dragana Stojkovića Piksija na mesto selektora.

Posle novog selektora A tima, odlaska Slaviše Kokeze sa mesta predsednika FSS, kao i dolaska Dike Stojanovića na mesto direktora, ovo je nastavak korenitih promena u Savezu.

Ilija Stolica je na mesto selektora mlade reprezentacije Srbije postavljen posle smene Neška Milovanovića u oktobru 2019. godine. Ipak, nije uspeo da odvede mladu reprezentaciju na Evropsko prvenstvo. Ekipa je pod njegovim vođstvom na 7 zvaničnih mečeva zabeležila tri pobede imala dva remija i dva poraza. Reprezentaciju su posebno zaboleli kiksevi od Letonije i Estonije.

Stolica je ipak "preživeo" neuspeh posle kvalifikacija, čak je dobio priliku i da vodi A reprezentaciju sastavljenu od igrača iz Superlige na "egzotičnoj turneji" koju je Kokeza organizovao u Dominikanskoj republici i Panami tokom januara.

Ipak, posle prve reprezentativne pauze, u kojoj su Orlići savladali Tursku sa 1:0 u prijateljskom meču, Stolica je smenjen i umesto njega dolazi Zvonko Živković.

Živković je tokom karijere nosio dres Partizana devet godina, a igrao je i u Benfici, Dizeldorfu i Dižonu. Samostalno je kao trener vodio Metalac 2010. i Teleoptik 2013. godine, a nema sumnje da će mu ovo biti kruna karijere.

Poslednjih godina i Živković i Prekazi su radili kao skauti Partizana, a često su umeli i da dignu glas protiv aktuelne uprave crno-belih u javnosti i medijima.

Video: Stojković pozvao Piksija na derbi: Ima i u Partizanu neki Marković i Jojić za reprezentaciju!

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA