≫ 

Marjanović postigao gol proleća za pobedu Napretka u Nišu, Kaluđerović ponovo "uhvatio" Bojovića

Rad je iznenađujuće savladao Vojvodinu na Banjici, dok je Radnik u preostalom meču pobedio OFK Bačku

  • 1
saša marjanović Foto: MN Press

Tri od pet duela igralo se ove srede u ranom terminu u Linglong Superligi Srbije, nakon što su oni u Užicu i Gornjem Milanovcu odloženi zbog snežnih padavina. Međutim, možemo da budemo i više nego zadovoljni onim što smo videli na preostalim utakmicama, gde su se akteri zaista potrudili da prikažu kvalitetan fudbal, a videli smo i neke zaista lepe pogotke.

To se naročito odnosi na duel u Nišu, gde je Napredak uspeo da dođe do velike pobede u borbi za opstanak protiv Radničkog. U meču punom čarki i uz dosta borbe, Čarapani su do pobede došli pogotkom Saše Marjanovića u 73. minutu utakmice – 1:2 (0:1).

Ovaj pogodak definitivno spada u red najlepših ove sezone u Linglong Superligi Srbije. Lepo je lopta „čučnula“ na nogu fudbaleru Kruševljana, a ovaj je iz voleja uspeo da je zahvati sa oko desetak metara iskosa sa leve strane i da prebaci sve odbrambene fudbalere Radničkog. Ona je pre nego što je definitivno ušla u mrežu udarila u desnu stativu, što je samo ulepšalo kompletan utisak.

Video: Bivši igrač Partizana dao gol proleća u Superligi

Prethodno smo na susretu na „Čairu“ videli dva realizovana penala, pošto je Melunović već u 7. minutu doneo prednost Napretku, dok je Gavrić u 62. minutu uspeo da poravna rezultat, ali ne i da donese bodove svojoj ekipi. Nišlije su na kraju završile sa igračem manje na terenu, a sudija Lazar Lukić je ukupno podelio čak 12 kartona.

Veoma zanimljivo bilo je na Banjici, gde je ekipa Rada uspela da dođe do potpuno iznenađujuće pobede protiv novosadske Vojvodine. Tačno je da Građevinari u poslednje vreme igraju znatno bolje, ali sigurno se nije očekivalo da tako lako na pleća bace tim Nenada Lalatovića – 2:0 (0:0).

Ovaj meč obeležila su dva gola Andrije Kaluđerovića iz 48. i 52. minuta, kojima je sustigao Milana Bojovića na večnoj listi strelaca Superlige Srbije. Iskusni igrač Mladosti iz Lučana je, podsetimo, sinoć pretekao fudbalera Rada pogocima na susretu protiv Mačve.

Video: Veljko Simić nasrnuo na fudbalere Rada

Za kraj, pomenimo i da je Radnik iz Surdulice izuzetno lako izašao na kraj sa Bačkom na stadionu „Slavko Maletin Vava“. Po gol u oba poluvremena bio je dovoljan za nastavak pozitivne serije Surduličana, koji sada zauzimaju sjajno peto mesto na tabeli sa 48 osvojenih bodova – 0:2 (0:1).

LINGLONG SUPERLIGA SRBIJE – 30. KOLO

Utorak

Spartak Subotica – Voždovac 3:0 (1:0)

Proleter – Čukarički 0:1 (0:0)

Novi Pazar – TSC 2:1 (1:0)

Mačva – Mladost 0:2 (0:1)

Sreda

Bačka – Radnik 0:2 (0:1)

Rad – Vojvodina 2:0 (0:0)

Radnički Niš – Napredak 1:2 (0:1)

18.00: Crvena zvezda – Partizan

Odloženo – Četvrtak

16.00: Metalac – Javor

16.00: Zlatibor – Inđija

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 💀💀💀

    7. april 2021 | 16:12

    Kako ove ekipe što se bore za opstanak,i nisu mogli 10 bodova da skupe do sad,naučili odjednom da igraju fudbal🎪🎪🎪🎪🎪 se nastavlja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA