≫ 

Stanković na konferenciji zahvaljivao sinovima i ženi, otkrio koja odluka je promenila tok derbija

Trener Zvezde o 164. večitom derbiju

  • 8

Video: Stanković o prepirci sa Stanojevićem i o pravilu o bonus igračima u Superligi

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković bio je emotivan odmah posle 164. večitog derbija kada je davao izjavu za kameru Arena Sport televizije, dok je na konferenciji takođe bio pod utiscima.

- Kad se dobije je lakše, ali kada bih vratio vreme ponovo bih uradio iste odluke. Spremali smo dva poluvremena, duplu pripremu smo imali. Čestitao bih svim igračima, Milunović je imao povredu, odradio je jedan trening sa nama. Derbi je uvek nosio tako nešto, uvek će biti čarki, tuge i sreće, ali zato je takav, treba da ga čuvamo - bili su prvi utisci Stankovića.

Upitan je da li je titula već rešena, ističe da dok matematički ne bude obezbeđena, da ništa nije gotovo.

- Ja sam neko ko je realan, devet bodova je bilo mnogo, a 12 je još više, ali što bih ja rekao, treba da zadržiš brejk posle ovoga, bilo bi za početnike da posle derbija izgubimo. Nećemo se opuštati, imamo još jednu bar utakmicu u Kupu, možda i dve. Do 25. maja moramo da damo sve, ne smemo da spuštamo gard. Ovako želim da igramo kao u drugom poluvremenu, znali smo kako Partizan igra, svesno smo ušli u rizik.

Uptan je Stanojević da prokomentariše razmiricu koju je imao sa Aleksandrom Stanojevićem u prvom poluvremenu, a zatim je tražio pojašnjenje novinara šta je trener Partizana rekao povodom toga.

- Šta je on rekao?

- Da se nikada ne obraća treneru i da ne zna zašto ste mu se vi obratili - objasnio je novinar.

- Neka ostane na tome - nije hteo dalje da priča Stanković o ovome.

Video: Stanković reagovao pa se Stanojević izvinjavao: Zbog čega su se prepirali treneri Zvezde i Partizana

Usledilo je pitanje za bonus pravilo, koje je diktiralo njegov sastav u prvom poluvremenu, dok su u drugom oba bonusa napustila teren.

- Ja sam trener, ne mogu da komentarišem pravilnik, zadržao bih se na tome. Mislim da je dobro za razvoj, jer vidiš da na jednoj ovakvoj utakmici trojica ostanu u svlačionici. Moraš dugi niz godina da istrpiš. Ali kada dođeš na moje mesto malo te boli glava. Kada prođe pozitivno prođe ok, kada ne bude dobro, malo te žulja, ima i za i protiv, ne znam šta bih rekao.

Zvezda je ovom pobedom pobegla Partizanu na 12 bodova prednosti osam kola pre kraja i faktički je rešila pitanje prvaka, ali Stanković nema nameru da se opušta.

- Poznavajući te momke i moj stručni štab, bilo bi amaterski da se zaustavljamo. Ne tražim alibi, 12 bodova je previše, za titulu treba da se desi čudo. Ali ima i Kup tu, može sezona bolje da se završi. Zadovoljni smo, prezadovoljni smo, mora da se overi titula, ali kad se slegne derbi, idemo dalje, ne zaustavljamo se.

Pitanje koliko mu znači pobeda u derbiju oslobodila je emocije iz Stankovića.

164. večiti derbi, FK Crvena zvezda, FK Partizan Foto: MN Press

- Osećam se fenomenalno. Bilo mi je mnogo teško u prvom poluvremenu, jer sam znao da će biti teško prvo, nisam očekivao da bude toliko teško. Ima načina i načina da se utakmica izgubi. Na takav način nisam hteo, ja sam ponosan na njih. Meni lično dosta znači, možda sam bio i više nego u zadnje vreme aktivan na klupi, srodio sam se sa ekipom i tenzijom, sa željom da pobedim. Izvinjavam se ako sam nekoga povredio i uvredio, nije ništa lično, sve ostaje na terenu, ali meni lično mnogo znači, malo me i emocija pukla posle meča. Da se zahvalim i mojim momcima u Milanu, mojim sinovima, supruzi Ani. Koliko god da deluje lako, nije tako jednostavno za prvi posao imati Zvezdu i onda mi je puno srce posle ovakve pobede.

Razlika u emocijama kada ste igrač i trener posle pobede u derbiju?

- Mislim da se teže preživi utakmica kao trener. Ovamo si akter, ne preživiš sve što se dešava. Ali van terena je mnogo gore, ali i mnogo lepše kad se pobede.

Stanković kaže da situacija sa Falćinelijem nije dobra i da je moglo da bude još ozbiljnije.

- Tu sam malo izgubio kompas kad sam video nogu Falčinelija, dobro da nije pukla noga. njegove suze, bol i sve, kad mi je pokazao nije mi bilo dobro. Nadam se da će biti dobro. Rekao sam mu kroz šalu da je trebalo da izabere šah ako je hteo da ga ništa ne boli.

Nahvalio je Gelora Kangu.

164. večiti derbi, FK Crvena zvezda, FK Partizan Gelor Kanga; Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

- Svidela mi se mirnoća i da budem iskren, hrabrost. Mi smo bili konfuzni u prvom poluvremenu, samo smo hteli da se oslobodimo lopti, kao da su bile vruće. Imali smo 7-8 iznuđenih grešaka, rekao sam, probaj. Čitao sam za Kangu da smo se posvađali, to su čarke pred derbi, takva je bila odluka i zbog bonusa, ali čim je ušao, bili smo direktniji, konkretniji. Ne bih ništa da oduzmem svim igračima i oni će se složiti ta mirnoća je bila najbitnija, da se ne izgubi lopta posle dva dodavanja, jer samim tim praviš inerciju, tako dobiješ i korner, pa daš gol iz prekida.

I Borjan je dobio pohvale.

- Drugo poluvreme je imao izlaze, rekao sam mu "Boki izađi i pomozi koliko možeš", izašao je na 4-5 lopti koje su bile teške. Jedna šansa u drugom poluvremenu, skinuo je svaka čast, zato je Borjan Borjan i kapiten.

Za kraj Stanković ističe da nema nikakve želje pred žreb polufinala Kupa.

- Moraš da dobiješ dve utakmice da bi dobio trofej, da li u finalu ili polufinalu, ne bih nikoga otpisao. Jedna utakmica na trofej, to smo osetili kroz kvalifikacije, kada je neko autsajder, ta jedna utakmica igra za njga, znam da moramo obe da pobedimo, ko će se naći na putu videćemo - zaključio je Stanković.

Video: Stanković sija od sreće posle pobede u derbiju: Moj osmeh je odgovor svim kritičarima!

Video: Pogledajte burno slavlje Dejana Stankovića posle gola Ivanića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VASKE

    7. april 2021 | 22:23

    PRVO POLUVREME TI OCAJNO SPREMLJENO STANKOVICU, CISTA JEDINICA, DRUGO MNOGO BOLJE.

  • X

    7. april 2021 | 22:55

    Kao cigan se zalis na svaku odluku sudija i ulazis u teren

  • Душан Краишник Бања Лука

    7. april 2021 | 21:26

    Дејо једна те иста прича код Тебе човјече ,,, ајд олади више и ти и Звјезда А поготово Партизан

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA