≫ 

"Čestitam Zvezdi titulu, jednakog smo kvaliteta": Stanojević vidi neizvesniju trku naredne sezone

Trener Partizana vrlo realan u oceni derbija, šampionske trke i onoga što dolazi

  • 21
Aleksandar Stanojević, FK Partizan Foto: MN Press

Trener Partizana Aleksandar Stanojević konstatovao je i na pres konferenciji posle 164. večitog derbija da je njegov tim odigrao slabo drugo poluvreme te da je to glavni razlog poraza na Marakani i kraj svih nada da se ostane u trci za titulom.

Osim toga, Stanojević je pričao i o čarkama sa klupom Zvezde, konkretno sa Dejanom Stankovićem u povoju utakmice, završenoj šampionskoj trci, mogućem Kup duelu...

- Čestitam Zvezdi na osvojenoj tituli, što je realnost. Bili smo dobri u prvom delu i žao mi je što nismo dali gol. Zvezda je bila opasnija u drugom delu, dali su gol iz "prekida" i to je to. Oni su popravili igru, ali nas iskreno nisu ugrožavali osim iz prekida, što je njihov opšte poznat kvalitet, uneli su Kanga i Falćineli živost, ali nas jesu udaljili od gola, ali ne sećam se da je bila neka situacija da smo se plašili da će nas ugroziti. Desilo se, prekidi su sastavni deo igre. - ukratko je sumirao Stanojević dešavanja sa meča.

Jedan od najupečatljivijih detalja derbija bio je verbalni sukob Stanojevića i Stankovića, o čemu je takođe pričao trener crno-belih. Nije pridavao veliku važnost tome.

- Čarke su bile normalne, ja se nikad ne obraćam protivničkom treneru. On se meni obratio iz nekog razloga. Ja ga izuzetno poštujem, sve je bilo bez potrebe.

Jedno od pitanja se odnosilo i na suđenje na derbiju, pošto je Stanojević u jednom momentu bio vrlo besan na Novaka Simovića.

- Neukusno je praviti izgovore na minus 12. Reakcije su bile oko nekih faulova. Ne mora da ti sudi penal da bi te oštetio. Dovoljno je neke faulove da ti ne sudi i da se napravi problem. Mi smo tim, prvo poluvreme je ekipa odigrala fantastično, ali ako ne pobedite onda tražite izgovor u svemu. Ne mogu da budem nezadovoljan, zadovoljan sam momcima, pogotovo prvi deo.

Stanojević je na poluvremenu, utisak je, napravio kiks uvođenjem Markovića, odnosno izvođenjem Jovića koji je odigrao sjajnih 45 minuta. NApadačka igra Partizana kao da je trpela zbog te rokade.

- Marković je jedan od naših najboljih igrača i hteo sam da napravim još veću opasnost. Prezadovoljan sam kako je Jović igrao, ali hteo sam da pojačam napade.

O šansi Sume u 88. minutu...

- Suma je izvanredno šuturao, sam se izborio za tu poziciju, ali je Borjan fantastično intervenisao. Video sam je u golu, iskreno.

Postavilo se i pitanje motivacije pojedinih igrača Partizana posle derbija, na šta je Stanojević imao spreman odgovor.

- Mi imamo obavezu prema navijačima, mi smo Partizan. Kako može igrač Partizana da ne bude motivisan, to je apsurd za mene. Nema veze što je trka gotova, gledamo kako možemo da se razvijamo. Nemoguće je da igrač koji igra za Partizan bude nemotivisan, svaka šansa nam znači, mislim da smo danas bili izuzetno dobri, bili smo dosta bolji u nekim momentima, nema šta da zameram, idemo dalje i gledamo u kom pravcu možemo da se razvijamo dalje.

U petak je žreb koji bi mogao da spoji Zvezdu i Partizan u polufinalu Kupa.

- Naravno, svejedno nam je, polufinale ili ne, ako hoćete Kup morate da pobedite sve. Znam naravno, videćemo, da analiziramo prvo utakmicu, večeras ću odratiti analizu i sutra ću moći sve da vam kažem.

Još jednom je svim bilo jasno da je odluka FSS o bonus igračima potpuna besmislica.

- Smatram da je pravilo besmisleno. Ja sam poslednji derbi igrao sa dva ili tri bonus igrača. Ako imaju kvalitet, igraće, a ovako nešto raditi na silu je totalni apsurd za mene. Nemam problem s bonusima, ali treba da se zasluži. Za nas su Sveta Marković i Fića bonusi, ali Jović se nameće sigurno.

Do kraja prvenstva ima još da se igra, u teoriji nije ništa gotovo, ali u prvenstvu gde najjači retko gube Zvezdina razliak deluje nedostižna. Pitanje za Stanojevića je glasilo da li misli da je Partizan sada ostigao Zvezdu makar u kvalitetu igre.

- Nadamo se, hajde da sačekamo, imamo dosta teških utakmica do kraja, da sačekamo kakvi smo, da li smo karakter. Ja sam došao u Partizan ne da budemo prvi, nego konkurent za titulu. Zvezda gotovo ne gubi utakmice, imaju jak tim, dobrog trenera, ja očekujem da možemo. Mislim da smo pokazali da možemo. Ja mislim da je bila egal utakmica danas, tu smo - jel da? Iako su oni igrali Evropu, bili su dobri. Ali danas smo bili tu negde. Teško je opet pobediti deset zaredom...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alo trenercicu

    7. april 2021 | 21:08

    -12 a vi jednaki? Na cemu si??🤡🤢

  • Живкони

    7. april 2021 | 21:11

    Имаћеш квалификације за лигу Шемсе Суљаковић, па тек после првенство полако Станоје полако....🤣🤣🤣

  • Ixa

    7. april 2021 | 21:19

    Mozes odmah da cestitas i sledecu titulu ako ti ostanes zajedno sa Miljkovicem,Obradovicem,Zdjelarom,Scekicem...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA