≫ 

Kako se Ivanić preporodio metodama Novaka Đokovića i postao Zvezdin "ubica"

I u slučaju veziste crveno-belih potvrdilo se da do vrha moraš proći kroz put posut trnjem

  • 9
Novak Đoković, Marko Ivanić Foto: Instagram/djokernole, MN Press

Biti Mirko Ivanić danas, verovatno je divna stvar! Iza sebe imaš noć u kojoj si izrastao u junaka, čoveka koji je golom u drugom poluvremenu rešio 164. večiti derbi!

Gol kao kruna za sve što si uradio ove sezone, sezone koja preti da definitivno bude najbolja u karijeri. Trenutno je na 12 golova i sedam asistencija u Superligi, ali na stranu ta statistika s obzirom na to da je za Zvezdu najbitnije kako vezista izgleda na terenu - moćno!

Međutim, nije Ivanićeva karijera u Zvezdi oduvcek bila ovako bajkovita. Od dolaska na Marakanu u zimu 2019. godine, Ivanić se mučio u crveno-belom dresu. Menjao je pozicije kod Vladana Milojevića, na trenutke pokazivao zašto je plaćen 1.3 miliona, da bi iz dana u dan težio ka tome da ponese epitet promašenog pojačanja.

Na "prvu loptu" se videlo da se Ivanić jednostavno ne uklapa u Milojevićev sistem, a samo on zna kako se na leto 2019. nosio sa konstantnim pritiscima i zvižducima koji su dolazili sa Istoka i Zapada.

Zatim su usledile i povrede, nije se snašao ni kod Dejana Stankovića na proleće 2020. godine kada je Nenad Lalatović, terern Vojvodine, želeo da ga dovede i oživi mu karijeru. Imao je tada Lalatović i savet za svog neiskusnijeg kolegu Stankovića.

- Mića Ivanić je jedan kreativan igrač, igrač kom trener mora da pruži samopouzdanje. Da mu veruje. Da on vidi da mu trener i tim veruju. Onda on igra opuštenije. Prethodnih šest meseci je žrtvovan zbog Marina, ali opravdano. Marin je bio najbolji igrač Zvezde. Ivanićeva pozicija nije da bude krilni igrač, ne može on da juri beka nazad.

- Njegova pozicija je da igra iza špica, da mu se da ta sloboda u igri i da ima taj završni pas. Da posle odigranog pasa nastavi kretnju i dođe u završnicu iz drugog plana.Njemu kada verujete, on vama vrati višestruko. Treba da mu se da da bude lider i ja sam siguran da će on, ako to Dejan Stanković to uspe da uradi, biti najbolji igrač Zvezde - jasno je Lalatović poručio Stankoviću preko Telegrafa.

Mirko ivanić, 164. večiti derbi Foto: MN Press

Sa ove tačke gledišta, čini se da je Stanković poslušao Lalatovićev savet - mada to proleće, kao što smo pomenuli, takođe nije bio onaj igrač koji je trebalo da bude.

Čak je ova sezona počela klimavo za njega, u smislu da je broj osam morao da ostavi za Gelora Kangu. Ta primopredaja je izvršena tiho, Ivanić je uzeo "četvorku" koju je nosio u Vojvodini, a tih dana su krenule spekulacije da je to samo znak da crveno-beli žele da ga se otarase.

A onda - BUM! Ivanić je počeo da igra kao u transu. Iz utakmice u utakmicu je rastao u lidera Zvezde, prestao je da juri igrače i on je postao taj za kojim su jurili po "srpskim i evropskim livadama".

mirko ivanić Foto: MN Press

Zvižduke i zajedljive komentare zamenili su aplauzi i hvalospevi, a čini se da je i Dejan Stanković odradio sjajan posao kao trener. Mada nije bilo lako.

- To je trajalo, bio je to dug i težak proces. Moj trening, komunikacija s Misterom, moje razmišljanje o Crvenoj zvezdi i sebi. Morao sam da povratim samopouzdanje. Nisam došao kao anonimus. Cela ta moja prva sezona je dugo trajala. Igrao sam hladno-hladno. Više to nego toplo-hladno. Bilo mi je potrebno mnogo vremena. Izgubio sam veru, čak sam pomislio da u Crvenoj zvezdi neću pronaći sreću. I nešto veliko - priznao je Ivanić nedavno u intervjuu za Mocartsport.

Priznao je Ivanić da mu je u nameri da postane "Zvezdin ubica" pomogla i reiki terapija, metode koje koristi i Novak Đoković. I to kod istog učitelja.

Mirko Ivanić Foto: MN Press

- Pomogle su mi neke osobe. Kada bih morao nekog da izdovojim, onda je to moja Nataša, koja je sa mnom sedam godina u dobru i u zlu.Ona studira psihologiju, pa je to bila olakšavajuća okolnost. Tu je bio Žarko Ilić, Reiki učitelj, čiji tretmani su mi mnogo pomogli da pronađem unutrašnju snagu i mir. To je japanska tehnika, primenjuju je brojni sportisti.

- I na kraju Mister koji je bio svaki dan sa mnom, pomagao mi u svakodnevnoj komunikaciji brojnim savetima. Ono što se meni sviđa kod njega je što je vrlo direktan. U svakom trenutku sam znao na čemu sa s njim. Imali smo mnogo situacija nas dvojica. Ne mogu baš o svemu da pričam. Uvek je bio uz mene, znao je i da podvikne kada sam radio loše stvari. Ali je bio uz mene, to mi je mnogo značilo. Našli smo se - dodaje Ivanić.

Na veliku sreću Zvezde, sve kockice oko Ivanića su se napokon poklopile i čini se da za vezistu u ovom trenutku ne postoji plafon.

U nastavku pogledajte i galeriju fotografija Ivanićeve devojke Nataše koja je, takođe, imala veliki uticaj na vezistu:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srđan

    8. april 2021 | 15:46

    Mirko Ivanić je vrhunski fudbaler i sjajan čovek. Igra inteligento i zna lopte. Uostalom, činjenica da je za životnu saputnicu izabrao devojku akademskog ibrazovanha, a ne starletu, pokazuje zrelost i staloženist. Svaka čast i samo napred Mirko!!!

  • Dragan Marinković

    8. april 2021 | 15:25

    Kakva ti je žena,takav ti je život.

  • Sale

    8. april 2021 | 19:13

    Marin nikad nije bio najbolji igrač,on je bez muda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA